Hellblade 2 Novinka Gameplay záběry Senua's Saga: Hellblade II v rozboru Digital Foundry

Gameplay záběry Senua's Saga: Hellblade II v rozboru Digital Foundry

Jan Urbančík

Jan Urbančík

3
Platformy Xbox Xbox Series X|S Windows PC

Čeká nás jedna z technologicky nejpokročilejších videoher?

Reklama

Očekávaná akční adventura Senua's Saga: Hellblade II od britského studia Ninja Theory se nedávno dočkala prvních preview od zahraničních novinářů, která byla velice pozitivní. A přestože Oliver Mackenzie z Digital Foundry nebyl jedním ze šťastlivců, přinesl z nově vydaných záběrů podrobný rozbor.

Zatímco první díl dokázal překvapit vzhledem k omezenému budgetu a spíše "AA" podobě, dvojka je plnohodnotným AAA titulem, jenž sází na moderní technologie. Využívá tak Unreal Engine 5 a všechny jeho hlavní přednosti: Nanite pro velmi detailní prostředí a objekty, Lumen pro realistické nasvícení (byť odlesky jsou zde zřejmě mixem různých technologií, včetně SSR) a Virtual Shadow Maps, které zajistí kvalitní stíny.

Kromě toho pak Hellblade vyčnívá také kvalitní animacemi v boji, které byly pořízeny pomocí performance capture, ale hlavně velmi detailní a realistickou mimikou.

Co se týče kvality obrazu, dokáže být podle Mackenzieho lehce máznutá s občasnými artefakty. Interní rozlišení záběrů, které pochází ze Series X, se pohybovalo mezi 1296p a 1440p, těžko říct, jak to bude vypadat na méně výkonném Series S. Hra jinak používá motion blur a poměrně silný film grain.

Snímková frekvence se držela na 30 snímcích za sekundu, jak je na konzolích v plánu, několik záseků bylo způsobeno spíš enkódingem videa ve 30 FPS, což dokáže dělat docela neplechu. Zatím je to ale třeba brát s rezervou, výkon se bude dát naplno otestovat až přímo ve hře.

Celkové dojmy Mackenzieho jsou i přes pár nedostatků velmi pozitivní a říká, že při vydání zřejmě půjde o dosud nejhezčí UE5 hru. Čekat už nemusíme dlouho, Senua's Saga: Hellblade II dorazí 21. května na PC a Xbox Series X|S.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama