Máte problém s FPSkama? Sledujte tento krátký seriál
Novinka Máte problém s FPSkama? Sledujte tento krátký seriál

Máte problém s FPSkama? Sledujte tento krátký seriál

Redakce

Redakce

6
Platformy Windows PC

Přináší nové technologie grafických čipů opravdu tak velkou výhodu do plynulosti herních zážitků?

Reklama

Článek vznikl v rámci placené spolupráce.

Redakce PCTuning si pro vás připravila krátkou sérii článků, ve které otestují hraní různých áčkových titulů s grafickou kartou Gainward GeForce RTX 4070 SUPER Ghost s grafickým čipem NVIDIA.

Pracovali s počítačovou sestavou AlzaPC GameBox Prime. Co od sestavy vyšší střední třídy očekávat? Rozhodně plynulé hraní ve vysokých rozlišení 1440p. Sestava nabízí vyváženou konfiguraci zmíněné grafické karty Gainward GeForce RTX 4070 SUPER Ghost a procesoru Intel Core i7 12700KF. Rychlé úložiště M.2 NVMe SSD s prostorem 1TB, operační paměť s kapacitou 32 GB a frekvencí 3200 MHz doplňují výbornou konektivitu i design.

Máte problém s FPSkama? Sledujte tento krátký seriál

První díl se věnuje představení testovací sestavy a srozumitelně a jednoduše popisuje technologické označení DLSS.

“Deep Learning Super Sampling (DLSS) je propracovaný algoritmus umělé inteligence. Super Resolution dokáže menší rozlišení obrazovky upscalovat do vyššího, čímž zvyšuje výkon karty při zachování vysoké kvality obrazu. Frame Generation umožňuje dopočítávání celých obrazových snímků, což markantně zvyšuje snímkovou frekvenci v kompatibilních hrách. Ray Reconstruction se zaměřuje na ray tracing a efekty světla, odlesků a odrazů, vedoucí k ještě přesnějším detailům.”

Máte problém s FPSkama? Sledujte tento krátký seriál

V dalším pokračování úvodního dílu na webu PCTuning.cz se mimo jiné dočtete jaké další témata budou kolegové pokrývat a můžete zhlédnout první názorná videa.

Druhý díl série na webu PCTuning.cz už se věnuje detailním testům nových her s využitím technologií grafických čipů NVIDIA. Konkrétně funkci Super Resolution, kterou kolegové podrobili testům v hororové příběhovce Alan Wake 2 nebo ve výpravném akčním dobrodružství Horizon Forbidden West.

Super Resolution je základem DLSS 2, které začalo využívat výpočetní jádra Tensor. Grafický čip generuje menší než nativní rozlišení obrazovky, které je následně z více snímků dopočítáváno do vyššího pomocí algoritmu umělé inteligence. U mnoha aktuálních her najdete tuto technologii v grafickém nastavení, kde si můžete vybrat z profilů od kvality po ultravýkon. Pokud Super Resolution vypnete, mohou se jádra věnovat DLAA – Deep Learning Anti-Aliasing, který slouží k lepšímu vyhlazování hran obrazu.

V testu naložili kartě Gainward GeForce RTX 4070 SUPER Ghost na bedra tituly s finálním rozlišením 2560 × 1440 pixelů. Snímkové frekvence se výrazně lišily mezi hrami, některé zaznamenaly nárůst až o 216%. Jaké konkrétní hodnoty kolegové naměřili? Pokračujte na originální článek.

Máte problém s FPSkama? Sledujte tento krátký seriál
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama