Hráli jsme Life is Strange 2 – život teenagera
Preview Life is Strange 2 Článek Hráli jsme Life is Strange 2 – život teenagera

Hráli jsme Life is Strange 2 – život teenagera

Jakub Němec

Jakub Němec

6
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Dvojice bratrů dostane od světa pořádný políček za uši.

Reklama

Studio Dontnod Entertainment si za docela krátkou dobu své existence dokázalo vytvořit poměrně širokou a věrnou základnu fanoušků hltajících jejich díla se vším všudy. První díl Life is Strange okouzlil epizodicky vyprávěným příběhem spoustu lidí, kteří se dříve počítačovým hrám vyhýbali, nejen díky zajímavé zápletce, ale také díky otevření ožehavých témat dospívání. Na podobné vlně se nesla také ochutnávka The Awesome Adventures of Captain Spirit, jež byla předzvěstí plnohodnotného druhého dílu, který jsem si mohl na Gamescomu zahrát.

Den blbec

Jedna z ústředních postav Sean Diaz je klasický puberťák se svými vnitřními problémy, které si raději nechává pro sebe. Od prvních minut objevujete jeho roli v rodině, v níž chybí matka. Otec Esteban, pocházející z Mexika, vychovává sám Seana i jeho mladšího bratra Daniela. Vydělává si jako automechanik a snaží se vytvořit v domě pohodovou atmosféru. Už jen soudní líčení o poslední čokoládovou tyčinku musí vykouzlit úsměv na tváři každému hráči, třebas i škarohlídovi. Hlavní náplní mé půlhodinové návštěvy Life is Strange 2 bylo vybavit Seana na párty.

Shánění všech nezbytných komodit od deky, přes brambůrky po pivo (či limonádu) prokládá šmejdění po celém domě s klasickými průpovídkami ke každé věci, u níž lze provést interakci. Poznal jsem tak blíže trable i radosti rodiny Diazových. Ke zdárnému dokončení příprav mi chyběly už jen peníze, a tak jsem se vydal za otcem do dílny. S upřímností nejdál dojdeš, a proto jsem nezapřel, že si Sean bude chtít koupit mírně ilegální věci. Překvapilo mě, že pro to měl Esteban pochopení a peníze mi věnoval. Poté jsem si šel udobřit bratra, kterému jsem snědl jeho tyčinku a zasedl v pokoji k počítači.

Už to vypadalo na povedený večer, kdyby se Daniel nepustil do halloweenských radovánek dříve, než na to byl sousedovic synek připravený. Vžil se do své role zombie natolik, že mu scákal tričko umělou krví. Malicherný spor postupně přešel ve větší roztržku, do níž se zapojila také policie (pamatujete na podivný trailer vypadající jako policejní záběr?) a která skončila smrtí otce obou chlapců. S emocionálním vypětím se vypustila také ničivá síla z nitra jednoho z chlapců a smetla všechno okolo. Snad jste si nemysleli, že se Life is Strange 2 obejde bez nadpřirozených schopností?

Life is Strange 2 sází na jistotu

Po odehrání krátkého příběhu mladého Chrise v The Awesome Adventures of Captain Spirit mě vlastně během půlhodinky na Gamescomu nic nepřekvapilo. Ovládání mi připadalo téměř totožné, stejně jako vyprávěcí postupy. Dontnod prostě svůj podpis neskryje. Pěkně je vyřešeno znázornění kritických voleb (rozdělená okna). Grafická stránka skvěle sedí k naturelu hry Life is Strange 2. Otázkou je, jak se bude dále vyvíjet příběh dvou bratří plnících otcův sen prchajíc na jih do Mexika. Zatím mi totiž k srdci nepřirostli. Třeba se to změní s první epizodou vycházející 27. září 2018 na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama