Přehlídka her vycházejících v červnu 2016
Speciály Článek Přehlídka her vycházejících v červnu 2016

Přehlídka her vycházejících v červnu 2016

Michal Burian

Michal Burian

21

Znovuzrození kurýrky bojující se zločinem, netradiční golf, nové případy pro Sherlocka Holmese, hrdinové na olympiádě, kostičkové dobrodružství nebo nové sci-fi RPG.

Reklama

Šestý měsíc letošního roku bude ve znamení nejen lepšího počasí a s ním souvisejícího červenání ovoce a jahod, ale rovněž nadílkou zajímavých her. Čeká nás znovuzrození kurýrky bojující se zločinem, netradiční golf, nové případy pro Sherlocka Holmese, hrdinové na olympiádě, kostičkové dobrodružství nebo nové sci-fi RPG. Pojďme se společně na zajímavé kousky podívat.

Dangerous Golf

- 3. června na PC, PS4 a Xbox One

Zakladatelé Criterion Games (Burnout Paradise) zformovali nové studio Three Fields Entertainment, kde vytvořili netradiční hru nazvanou Dangerous Golf. Podstatou titulu, který vychází 3. června na PC, PlayStation 4 a Xbox One, je hraní golfu v rozmanitém prostředí. Vaším úkolem není dostat míček do jamky, nýbrž s jeho pomocí zníčit prostředí kolem vás. A to co nejvíc a ideálně za pomoci různých triků a komb, díky nimž se může z prostého míčku stát bomba se stále se zvětšující silou. Likvidací a triky přitom dosahujete co nejvyššího skóre, díky němuž se lze umístit v nějakém tom žebříčku. Likvidovat můžete prostředí kuchyně někde na území USA, hradu v Anglii, paláce ve Francii nebo ulice v Austrálii.

Dangerous Golf je možné hrát o samotě v rámci režimu World Tour, v němž vás čeká 10 kurtů se 100 různými jamkami a různé kombinace herních mechanik. K dispozici je i lokální kooperace v módu Co-Op World Tour a lokální i online multiplayer až pro 8 hráčů v režimu Party Golf.

Hard Reset Redux

- 3. června (PC, PS4, Xbox One)

Zahrajte si znovu hardcore singleplayerovou střílečku Hard Reset, tentokrát ve vylepšené edici Redux. Pokud jste se ještě s touhle hrou nesetkali, tak vychází poprvé i na PS4 a Xbox One. Redux edice se pochlubí vylepšeným vizuálem a hratelností. Dále se můžete těšit na nové nepřátele a zbraně. Vše má umožnit aktualizace na novou verzi enginu RoadHog s lepšími efekty, optimalizací, rychlejším načítáním nebo podporou gamepadu.

Majitelé původní PC verze Hard Reset za vylepšení Redux zaplatí tři eura, ostatní 20 euro (do 10. června o 10 procent méně - 17,99 euro).

One Piece: Burning Blood

- 3. června na PC, PS4, Xbox One, PS Vita

One Piece: Burning Blood je opravdu rychlá hra s unikátními postavami z univerza One Piece. Nabízí několik strategických možností jak hrát. Hráči si mohou vytvořit tým tří různých postav, přepínat mezi nimi, zadávat jim příkazy a díky tomu získat určitou taktickou výhodu. Některé postavy pak mohou použít speciální Logia Moves, které využívají unikátní schopnosti ďábelského ovoce, nebo využít speciální sílu Haki.

One Piece: Burning Blood vychází v angličtině s možností přepnout na původní japonský dabing.

The Solus Project

- 7. června na PC

The Solus Project vyvíjí švédské studio Teotl na Unreal Enginu 4 a jde o sci-fi survival adventuru o přežívání na nehostinné neobydlené planetě. Čelit budete drsným podmínkám, jako je drastická změna teplot (od extrémní zimy až po extrémně vysoké teploty), velké přílivy a odlivy, silný vítr, husté mlhy a další desítky proměnných. Ty budou ovlivňovat všechno, ať už na planetě nebo v atmosféře.

Na PC budou české titulky. Hra je ve vývoji také pro Xbox One.

Mirror's Edge Catalyst

- 9. června na PC, PS4 a Xbox One

Původní dobrodružství kurýrky Faith v proskleném městě se povedlo. Bohužel nezaujalo na začátku tolik hráčů, Mirror's Edge nikdo moc nevěřil a spousta hráčů hru koupila až ve slevě. Ve švédském studiu DICE si dali na čas a po necelých osmi letech nám přináší znovuzrození Faith. Jde o nový začátek Mirror's Edge, který nabídne otevřený svět městských mrakodrapů a temných tunelů pod nimi. S Faith se dozvíte vše o její minulosti, jak se z obyčejné dívky stala Běžkyní, která otevřela oči celému utlačovanému městu.

Ve hře poznáte jaké je to být Běžcem, prohánět se volně po střechách, objevovat nové cesty a účastnit se různých výzev. Díky pohledu z vlastních očí vás čeká naprosto strhující pocit volnosti, umocněný ladným a plynulým pohybem. Kromě už tak bohatých pohybových možností, získá Faith v průběhu hry spoustu dalších gadgetů, které rozšíří její schopnosti.

Mirror's Edge Catalyst koupíte v našich obchodech Xzone.cz a GameExpres.sk. V nabídce máme i sběratelskou edici. V případě standardní edice dostanete dárek v podobě Speed Runner Kit DLC.

Sherlock Holmes: The Devil's Daughter

- 10. června na PC, PS4, Xbox One

Na nejslavnějšího detektiva na světě čekají další případy, které musí se svým kolegou vyřešit. Ve hře Sherlock Holmes: The Devil's Daughter jsou pro vás připraveny nejtemnější zákoutí Londýna, kde rozmotáte pavučinu intrik, která vás dovede až k šokujícímu odhalení. Každá z vašich dedukcí i každý z vašich skutků ovlivní zbytek příběhu, ať už v dobrém nebo ve zlém.

Sherlock Holmes: The Devil's Daughter bude na PC obohacen o české titulky, konzolové PS4 a Xbox One verze bohužel jen v angličtině.

Předobjednejte si Sherlock Holmes: The Devil's Daughter v našich obchodech Xzone.cz a GameExpres.sk a získejte DLC balíček převleků.

Atelier Sophie: The Alchemist of the Mysterious Book

- 10. června na PlayStation 4, PS Vita

Hlavní hrdinka tohoto dílu série Atelier se od těch předchozích v něčem liší. Jako jediná z města dokáže ovládat tajemnou sílu alchymie, ale její možnosti jsou poněkud omezené, protože se vše naučila pouze z knih a neměla vlastního učitele. Doma ale jednou narazí na podivnou knížku, která umí mluvit. Změnou prošla i alchymie a syntézy a již nepůjde o pouhé spojování materiálů, ale musíte naslouchat přáním lidí a porozumět jim a podle toho zvolit vhodnou surovinu. Díky tomu získáte nové recepty a jejich zápisem do knihy budete postupně obnovovat její paměť. Ona to totiž není jen obyčejná knížka.

Atelier Sophie: The Alchemist of the Mysterious Book vyjde pro PlayStation 4 i v krabicové podobě, ale PS Vita verze bude distribuována pouze digitálně. Kupte si hru v Xzone.cz a GameExpres.sk.

Grand Kingdom

- 17. června na PlayStation 4, PS Vitu

Hra Grand Kingdom se odehrává ve světě, kde spolu vedle sebe existují čtyři velké národy. Hráči se mohou rozhodnout a jeden z nich následovat, nebo se rozhodnout žít podle svých vlastních pravidel. Vašim úkolem bude postavit armádu žoldáků, posílit vojska svých pánů (nebo jít proti všem), najímat nové jednotky, brát různé zakázky a úkoly a také můžete bojovat proti ostatním hráčům v online soubojích.

Hra se u nás bude prodávat bohužel pouze digitálně.

Umbrella Corps

- 21. června na PC, PlayStation 4

Všichni bychom chtěli pokračování klasického hororu Resident Evil. Na něj si ale budeme muset ještě počkat, Capcom nám místo toho v polovině června naservíruje spin-off v podobě multiplayerové kompetitivní střílečky hranou z pohledu první i třetí osoby. Umbrella Corps je kříženec mezi Raccoon City a Call of Duty. K odklonu od zavedených prvků tak dojde, Umbrella Corps bude rychlejší, akčnější a vypadá to, že i hororovější hrou, kde budete spolupracovat s ostatními hráči ve válce proti nebezpečným zombíkům. Ty budete moci použít jako štít.

Mario & Sonic at the Rio 2016 Olympic Games

- 24. června na Nintendo Wii U

Mario, Sonic a všichni jejich kamarádi se potkají na letní olympiádě v Riu. Tihle hrdinové se již předvedli na 3DS, kde nedopadli zrovna nejlépe (naše recenze). Doufejme, že na konzoli Wii U na tom budou mnohem lépe, abychom si vychutnali novou várku sportu v pěkně bláznivém provedení. Těšíte se na fotbal, stolní tenis, plávání, golf, běh a celou řadu dalších sportů?

Na Xzone.cz a GameExpres.sk získáte zdarma přívěšek s motivem hry.

Lego Star Wars: The Force Awakens

- 28. června na PC, PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PSV, 3DS

Kdo by se netěšil na další kostičkové dobrodružství od TT Games, tentokrát v universu Hvězdných válek. Přísliben je příběh mimo dějovou linii samotného filmu a nebude chybět ani návštěva lokalit, jako je Jakku nebo základna Starkiller. Dále vesmírné boje využívající řadu letounů včetně Millenium Falcona, bitvy založené na arénách, přestřelky s krycími mechanikami a nový systém Multi-Builds. Díky němu si hráči mohou vybrat z více objektů, které postaví, aby mohli postoupit dál ve hře. Tentokrát mohou navíc stavět i nepřátelé, Stormtroopeři se tak mohou navzájem podporovat artilerií, posilami nebo vzdušnou podporou.

V našich obchodech Xzone.cz a GameExpres.sk pro vás máme všechny verze.

The Technomancer

- 28. června na PC, PS4, Xbox One

Vytvořili Mars: War Logs a Bound by Flame, teď studio Spiders dokončuje akční RPG The Technomancer, které vás přenese do cyberpunkového prostředí 200 let po kolonizaci Marsu. Hlavním hrdinou je technomant Zachariah, který je na útěku před tajnou policii a čelí všem nástrahám, jenž si pro něj rudá planeta nastražila.

Technomanti jsou „magičtí válečníci“, kteří díky vrozenému nadání používají ničivou elektrickou sílu posílenou kybernetickými implantáty. Tito uznávaní a zároveň obávaní válečníci se v bojovém umění cvičí od raného dětství. Jedním z nich jste i vy a chystáte se konečně projít obřadem zasvěcení, aby z vás byl plnohodnotný technomant.

Průzkum Marsu koupíte na Xzone.cz a GameExpres.sk.

Prison Architect

- 28. června na PS4, Xbox One

Před necelým rokem dostali možnost spravovat vlastní věznici hráči na počítačích, 28. června se do ředitele věznice budou moci vžít i majitelé konzolí PS4 a Xbox One. Chcete si postavit a řídit vlastní věznici s maximální ochranou? Konzolové verze budou obsahovat Prison Warden mód, stejně tak možnost sdílet a hrát ve věznicích, které vytvořili jiní hráči.

V červnu ještě vychází

This War of Mine: The Little Ones - 1. června na PCOnechanbara Z2: Chaos - 1. června na PCHearts of Iron IV - 6. června (PC)SteamWorld Heist HD - 7. června (PS4, PSV)Guilty Gear Xrd: Revelator - 10. června na PS4, PS3Dead by Daylight - 14. června (PC)Grand Kingdom - 17. června (PS4, PSV)Deadlight: Director’s Cut - 21. června (PC, PS4, Xbox One)Mighty No. 9 - 21. června (PC, PS4, X1, PS3, X360, Wii U)Pac-Man 256 - 21. června (PC, PS4, Xbox One, iPhone, Android)Odin Sphere Leifthrasir - 24. června na PS4, PS3, PSVTokyo Mirage Sessions #FE - 24. června na Wii U7 Days to Die - 28. června na PS4, Xbox OneResident Evil 5 - 28. června na PS4, Xbox OneZero Time Dilemma - 28. června na PSV, 3DS

Anketa

*Pořadí her je stejné jako v článku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama