Podpořte Zing.cz a pomozte nám se zlepšit
Speciály Článek Podpořte Zing.cz a pomozte nám se zlepšit

Podpořte Zing.cz a pomozte nám se zlepšit

Michal Burian

Michal Burian

203

Představujeme vám pilotní verzi našeho donate systému, o který jste si psali. <strong>Přes bankovní účet i QR kód</strong>.

Reklama

(Původně vydáno: Úterý 2.5.2017 14:00) 23. června letošního roku oslaví Zing.cz již sedmé narozeniny. Právě před sedmi lety jsme dokončovali přípravy a psali první články pro připravovaný časopis Zing.cz. Naším cílem bylo vytvořit herní magazín, který vás bude každý den informovat o aktuálním dění v herním světě, ve kterém si přečtete mimo jiné recenze jednotlivých nově vycházejících her. A tento cíl byl splněn. V průběhu sedmi let se Zing.cz stal významným webem, který si oblíbily tisíce hráčů. Z některých čtenářů píšících zprvu jen velice zajímavé komentáře se s postupem času stali redaktoři, kteří nám svými blogovými články přispívají do specializované sekce. I díky vám se nám tedy podařilo vybudovat silnou redaktorskou komunitu, jejíž články atakují i desetitisícovou hranici zobrazení.

Vzrůstající počet návštěvníků webu Zing.cz je pro nás motivací k tomu, abychom se neustále zlepšovali. Letos jsme se například rozhodli se ještě více zaměřit i na méně očekávané hry a nabídnout vám jejich recenze. Od ledna jste si tak mohli přečíst téměř 60 recenzí, a kdybychom k tomu měli započítat i herní novinky, zavaří se nám mozkové závity. Za váš zájem a podporu, které si samozřejmě velmi ceníme, se vás snažíme odměnit, a proto pravidelně pořádáme soutěže o hry a další ceny včetně konzolí PlayStation 4, které se nám pro vás podařilo získat. I v tomto chceme nadále pokračovat a umožnit vám vyhrát další zajímavé a hodnotné dárky.

Před časem jsme našim čtenářům v článku slíbili, že na Zingu nebudou žádné otravné reklamy přehrávající zvuk a blokující obsah. Během několika měsíců by tyto reklamy měly z našeho webu vymizet úplně. Příjmy z reklamy jsou však to jediné, co pokrývá náklady na naší redakci. Nedávno jsme se proto pustili do boje s Adblockem, ovšem výsledky tohoto boje budou patrné až za několik měsíců. Proto jsme začali přemýšlet, jak dál, a ke slovu přišel stále populárnější donate systém. Já sám jsem se mu dost dlouho bránil – první návrhy jsme probírali již před více než rokem. Poté, co vzrostl zájem o donate systém také z vaší strany (psali jste si o něj v komentářích, v desítkách emailů a soukromých zprávách), jsme se rozhodli, že to zkusíme.

Pilotní verze donate systému

Dnešním dnem vám představujeme náš donate systém. Jedná se o pilotní verzi, která není z důvodu EET a dalších zákonných podmínek umístěna na webu Zing.cz. Aby mohly být platby z kreditní karty řádně evidovány a zdaněny, naleznete donate systém v našem obchodě Xzone.cz jako digitální produkt. Minimální částku jsme nastavili na 25 Kč. Pokud nám budete chtíti přispět více, stačí v košíku navýšit počet položek na víc kusů a částka se znásobí. V poznámce u objednávky můžete vyplnit svou přezdívku na Zingu, abychom věděli, kdo přesně nám přispěl. Všem, kteří svůj nick při platbě uvedou, poděkujeme formou speciálních článků, které budou v budoucnu vycházet.

Při platbě přijímáme kreditní karty Visa, VisaElectron, MasterCard a Maestro. Zaplatit můžete i bez nutnosti registrace na Zing.cz. Platební bránu poskytuje ČSOB, nikoliv Xzone s.r.o.

Příspěvek je zcela dobrovolný, ale každá koruna nám pomůže v tom, aby byl Zing ještě lepším magazínem.

Pokud nechcete přispívat přes kreditní kartu a raději byste zvolili platbu bankovním účtem, tak číslo našeho účtu je 273627327/0300 - nemusíte se nikde registrovat. Vzkaz pro redakci (kupříkladu vaší přezdívku na Zingu) napište do poznámky u platby. Účet je u ČSOB a příjemcem je Zing s.r.o. Pokud nemáte bankovní účet, lze zaplatit také na kterékoliv pobočce ČSOB.

Pro platbu můžete využít rovněž QR kód, kde jsme příspěvek stanovili na 100 korun, ale můžete si ho pochopitelně změnit. Do poznámky pro příjemce můžete uvést svůj nick na Zingu.

Jaké výhody má donate systém?

V současné době budou peníze vybrané formou donate systému použity na rozšíření obsahu. Pokud uvidíme, že máte o tento druh přispívání zájem, máme již vymyšleno pár zajímavostí, které chceme našim přispěvatelům přinést. Výhody se budou dále odvíjet právě od toho, jak bude donate systém úspěšný. Pro naše přispěvatele připravíme speciální odznaky, které se budou zobrazovat u všech vašich komentářů. Každý tedy hned uvidí, že právě vy jste Zing.cz svým příspěvkem podpořili. Odznaků bude několik, odvíjet se budou podle částky, kterou nám přispějete. O podrobnostech vás budeme informovat později. V souvislosti s tím bychom rádi spustili speciální stránku, takzvanou síň slávy, kde bude přehled přispěvatelů. Budeme vám chtít touto cestou v budoucnu veřejně poděkovat před dalšími čtenáři Zingu. Zvažujeme i další možnosti, jako je vypnutí reklamy na Zingu či další výhody pro naše pravidelné přispěvatele. Vše však bude záležet na tom, jak moc bude o donate systém na Zingu zájem.

Uvažujeme také o tričkách a dalším oblečení s naším logem. Na nich by bylo logo Zingu společně s nějakým chytlavým textem, který společně s vámi vymyslíme. Trička a další věci budou vyrobeny z velice kvalitního materiálu, tak, aby vám dlouho vydržely.

Pokud máte i vy nápady na dárky či další výhody pro naše přispěvatele, neváhejte se s námi o ně podělit. Využít k tomu můžete komentáře pod tímto článkem, můj e-mail nebo soukromou zprávu. Vše naleznete na mém profilu.

Obavy ze zneužití údajů vaší karty nemusíte mít, platba probíhá přes ČSOB. Vše je bezpečné.

Kam vaše peníze půjdou?

Všechny peníze, které od vás tímto způsobem vybereme, budou po zdanění sloužit výhradně pro Zing.cz. Každou korunu využijeme pro zlepšení a zkvalitnění obsahu publikovaného na Zingu. Za peníze od vás budeme schopni napsat ještě více článků a novinek, které pro vás každý den připravujeme. Navíc budeme mít možnost se ještě podrobněji podívat na hry, které vás zajímají, ať už jde o velké AAA tituly nebo malé, ale často chytlavé jednohubky od nezávislých tvůrců, které jiné magazíny často trestuhodně přehlížejí. A to my v žádném případě nechceme, už mnohokrát jsme si ověřili, že i o menší a méně výrazné hry je u našich čtenářů zájem.

Pokud se donate systém osvědčí, plánujeme pravidelně živě streamovat hraní nových her a psát pro vás tematické speciály a další články, včetně rozhovorů s osobnostmi herního světa.

• Podrobnější pokrytí her, které vás zajímají.

• Zaměření na velké AAA tituly i menší počiny od nezávislých tvůrců, které jiné magazíny často přehlížejí.

• Pravidelné živé streamování nových her.

• Tematické speciály a další články.

• Rozhovory s osobnostmi herního světa.

Pokud máte nějaké otázky, nebojte se zeptat. Nikoho nenutíme nám přispět, ale každá koruna nám pomůže v tom, aby byl Zing ještě lepším magazínem.

Děkujeme všem, kteří nás podpoří. Za redakci Zing.cz šéfredaktor Michal "Miky" Burian.

Více informací

- Měsíc s donate systémem na Zingu

- Dva měsíce s donate systémem na Zingu

Poskytnutý příspěvek je považován za dar ve smyslu §2055 a násl. Zákona č.89/2012, Občanský zákoník, nezakládá obdarovanému žádnou povinnost poskytnout dárci jakékoliv protiplnění a bude obdarovaným plně využit na darovaný účel.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama