Doom Eternal <3 Animal Crossing
Speciály Animal Crossing: New Horizons Článek Doom Eternal <3 Animal Crossing

Doom Eternal <3 Animal Crossing

David Bernard

David Bernard

3
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC Xbox Xbox One

Dva titání herního průmyslu v netradičním splynutí.

Reklama

Co se stane, když na stejné datum připadne vydání nových dílů dvou kultovních herních sérií?

20. března vychází další díl akční střílečky DOOM, tentokrát s podtitulem Eternal...

...a přesně ten samý den vyjde také pokračování milovaného sociálního simulátoru, nesoucí název: Animal Crossing: New Horizons.

Doom Eternal <3 Animal Crossing

Než si ukážeme, jakou lavinu spustilo společné datum vydání, pojďme si obě kultovky představit.

DOOM

Kdo by neznal Doom, akční střílečku, poprvé vydanou v roce 1993, za jejíž vznikem stojí studio ID Software. Druhý díl na sebe nenechal dlouho čekat a vyšel hned následující rok. Na konci roku 1995 byl Doom nainstalovaný na více počítačích než operační systém Windows 95. Došlo také k vydání několika upravených verzí a spin-offů pro různé platformy. Poté museli fanoušci vydržet celých deset let, až do roku 2004, kdy vyšel Doom 3, který se na svou dobu těšil velmi pokročilému vizuálu. V květnu roku 2016, tedy za dalších dvanáct let, spatřil světlo světa reboot celé série s prostým názvem: Doom. Reinkarnace klasiky byla přijata velmi kladně.

Tento rok se dočkáme dalšího dílu: Doom Eternal vypadá opět velice slibně. Příběh celé série se točí okolo elitního vesmírného mariňáka, v novějších dílech známého jako Doom Slayer, který se ve vesmíru a na Marsu snaží potlačit hrozbu pekelné hordy plné démonů a netvorů. Hra se vyznačuje velkou dávkou brutality a frenetické akce. Podle titulu byl natočen i celovečerní film a bylo vydáno mnoho různých komiksů a stolních her.

Série prodala přes 10 milionů kopií, nicméně je nutno dodat, že hru hrál mnohonásobně vyšší počet hráčů.

Animal Crossing

Animal Crossing je sociální simulátor, vyvíjený a vydávaný společností Nintendo. Hlavním tvůrcem je Katsuya Eguchi. Hráč se stává člověkem, žijícím ve vesnici obývané různorodými zvířaty, které mají lidské vlastnosti. Ve hře můžeme například rybařit, chytat hmyz, sázet rostliny či pátrat po fosíliích. Součástí jsou také rozsáhlé možnosti customizace, a to od úpravy postavy až po dekoraci vlastního obydlí. Čas ve hře plyne stejně jako v realitě.

První díl série vyšel v roce 2001. Následovaly tituly Animal Crossing: Wild World (2005), Animal Crossing: City Folk (2008), Animal Crossing: New Leaf (2012) a letos, 20. března, se dočkáme Animal Crossing: New Horizons. Mimo hlavní tituly došlo také na tři spin-offy: Animal Crossing: Happy Home Designer (2015), Animal Crossing: Amiibo Festival (2015) a Animal Crossing: Pocket Champ (2017).

Série prodala více jak 30 milionů kopií.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=UzYMSCvSLvo[/embed]

Překvapivá reakce

Díky tomu, že nové díly obou sérií vycházejí ve stejný den, internet zavalilo velké množství fanouškovských výtvorů, které si tituly berou na paškál, a to velice zábavnou, až duši hladící formou. Vybrali jsme pro vás několik obrázků, které vám celou situaci nastíní.

Hlavní ikonu Animal Crossing, roztomilou Isabellu, pravděpodobně omrzelo sbírání bobulí a zatoužila po nějaké akci. V novém Doomu si jí dozajista užije až až.

"Jeden kousek toho Eternalovýho Dooma, prosím!"
"Jeden kousek toho Eternalovýho Dooma, prosím!"

Mezitím si náš ostřílený Doom Slayer rozhodl konečně vzít dovolenou a vyměnit samotu a boj se zplozenci pekla za nové kamarády a sportovní rybaření.

Každý občas potřebuje chvilku oddechu.
Každý občas potřebuje chvilku oddechu.
Doom Slayer a jeho noví kamarádi.
Doom Slayer a jeho noví kamarádi.

Po úspěšném rybolovu se Doom Slayer setkal s Isabellou a rozhodl se, že ji naučí základy střelby. Isabella byla brokovnicí naprosto fascinována.

Doom Eternal <3 Animal Crossing

Po zvládnutí základního střeleckého kurzu, přesvědčila Isabella Doom Slayera, aby ji na víkend vzal na Mars. Když pak poslední den dovolené seděl v raketoplánu a vracel se na základnu, přemýšlel, zda nezašel příliš daleko a Isabellinu milosrdnou povahu navždy neposkrvnil pachem pekelných výparů. "Nu což, holka vypadala, že se baví", zahnal své chmury.

Po návratu do vesnice si chvíli uživali krásného počasí. Pohoda však netrvala dlouho. Démoni je pronásledovali a mírumilovná osada se ocitla v plamenech.

Hrozba byla naštěstí zažehnána a Doom Slayer s Isabellou si tak mohli vychutnat odpolední šálek kávy. Oba byli s dovolenou náramně spokojeni a v kalendáři již hledají další volný termín.

Doom Eternal <3 Animal Crossing

Výtvory jsou velmi povedené. Fanoušci si dali opravdu záležet. Nejednou jsem se přistihl, jak mi cukají koutky. Ať už preferujete tu či onu hru, obě vypadají náramně. Kdo ví, třeba se někdy dočkáme opravdového spin-offu, který bude oba tituly kombinovat. Vsadím boty, že bych se při pohledu na bobule sbirajícího Doom Slayera, kterému při každém předklonu zavrže jeho brnění, tentokrát místo krve, potřísněné šťávou z třešní, neudržel smíchy.

Doom Eternal vychází 20. března 2020, a to na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Předobjednat jej můžete na Xzone. Tentýž den vychází i Animal Crossing: New Horizons na Nintendo Switch, předobjednat jej můžete taktéž na Xzone. Kterou z nich si zahrajete první?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama