Armádní simulátor opět v akci, CryEngine 3 se předvádí
Novinka Armádní simulátor opět v akci, CryEngine 3 se předvádí

Armádní simulátor opět v akci, CryEngine 3 se předvádí

Michal Maliarov

Michal Maliarov

36

Třetí generace CryEngine rozhodně není jen pro pestré zobrazení mimozemšťanů v Crysis 2. Skvěle se s ní zvládá i válečný simulátor.

Reklama

O projektu americké armády zvaném Dismounted Soldier Training Systém jsme vás informovali již v květnu. Jedná se o program virtuální reality, který běží na CryEngine 3 a v reálném čase simuluje válečné prostředí podle toho, co do něj zadáte.

Po původním traileru se nám dostává dalších dvou ukázek, kde už o schopnostech simulátoru nelze pochybovat. A jak taková parádička funguje? Inu, vojáci nastoupí do speciální místnosti v kompletní výzbroji a s helmou ověšenou několika displeji. Vedoucí pak zadá jednotlivé mise, které se promítají v reálném čase do helmy vojáka a simulují situaci na bojišti. Ať už jdete zachraňovat rukojmí, učíte se střílet nebo musíte potají proniknout na nepřátelskou základnu, hra vás to naučí.

První trailer ukazuje ve filmovém podání schopnosti simulátoru. Vše běží přímo v enginu hry a nesmíme zapomínat, že titul zvládá i obrovská prostranství a oblasti, narozdíl od do určité míry omezených map, které najdeme např. v sériích Battlefield či Call of Duty.

Druhý trailer již v reálném čase představuje, co vše simulátor dokáže. Nechybí tak přestřelky, prohlídka prostředí a jednotlivé mise.

Je až neuvěřitelné, nakolik reálně simulátor vypadá, především pokud zmíníme noční vidění a infračervené senzory. Bohužel, projekt s rozpočtem 57 milionů dolarů byl vyvíjen exkluzivně pro americkou armádu, takže je vysoce pravděpodobné, že se jej na počítačích nikdy nedočkáme. Tak kdo se hlásí?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama