Cenega jde proti kroku ČNB, nechce vydělat na zákaznících za každou cenu
Novinka Cenega jde proti kroku ČNB, nechce vydělat na zákaznících za každou cenu

Cenega jde proti kroku ČNB, nechce vydělat na zákaznících za každou cenu

Michal Burian

Michal Burian

39

Doporučené ceny u novinek v Česku budou nižší nežli ve zbytku EU.

Reklama

Česká distributorská společnost Cenega dnes oznámila, že jako jediný distributor na lokálním trhu jde ve spolupráci s českými prodejci proti novému trendu zdražování her pro PlayStation 4 a Xbox One!

"Po dlouhých jednáních se zahraničními vydavateli a lokálními prodejci se nám podařilo zvrátit trend zdražování her pro nové konzole. Je třeba dodat, že to všechny zúčastněné stálo dost úsilí, ale shodli jsme se na tom, že není správné chtít na zákaznících vydělávat za každou cenu," dočteme se v tiskové zprávě.

"Doporučené maloobchodní ceny konkurenčních titulů se pohybují v hladině od 1799,- Kč do 1899,- Kč. Cenega však své novinky uvádí za doporučené maloobchodní ceny od 1299,- Kč (Injustice: Ultimate Edition), přes 1499,- Kč (LEGO Marvel Super Heroes) po 1699,- Kč (NBA 2K14). Tímto krokem se podařilo dosáhnout toho, že jsou doporučené ceny u novinek v Česku nyní nižší nežli ve zbytku EU. NBA 2K14 se prodává za 55 liber, Injustice 45 liber a Lego Marvel Super Heroes za 50 liber. V přepočtu to tedy s aktuálním kurzem vychází podstatně dráže!"

"Novinky pro příští rok se pak budou pohybovat v podobných hladinách, kupříkladu u očekávané reinkarnace kultovní série Thief očekáváme doporučenou maloobchodní cenu pro PS4 a Xbox One okolo 1599,- Kč a u Tomb Raidera ještě nižší!"

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama