Cenega má systém ochrany bránící masivnímu přeprodávání kódů z krabiček
Novinka Cenega má systém ochrany bránící masivnímu přeprodávání kódů z krabiček

Cenega má systém ochrany bránící masivnímu přeprodávání kódů z krabiček

Michal Burian

Michal Burian

39

Klíč z krabičky zadáte v systému Nobox, který vám pošle kód k aktivaci hry na Steamu.

Reklama

V poslední době se hodně řeší masivní přeprodávání kódů z krabicových PC verzí her do zahraničí. Často jsou u nás krabicové verze levnější než digitální, což svádí k přeprodeji. Je pochopitelné, že vydavatelským společnostem se to nelíbí a vymýšlejí způsob, jak tomuto šedému trhu zamezit. S jedním takovým přišla česká společnost Cenega, která nedávno u vybraných her spustila systém Nobox.

U vybraných her Cenegy - zatím je to nedávno vydaný Hearts of Iron IV - nenaleznete v krabičce kód k aktivaci na Steamu, nýbrž kód, který musíte aktivovat na Nobox.cz či Nobox.sk. Teprve poté vám na e-mail přijde klíč určený pro Steam. Se systémem Nobox přišla polská Cenega.

Na Noboxu se zaregistrujete pomocí autorizačního klíče hry a své e-mailové adresy. U dalších her se stačí přihlásit a zadat další kód.

Pravděpodobně si říkáte, že je to jen další otravování pro poctivé zákazníky. Máte pravdu, jak se ale zdá, současná situace si to vyžaduje.

„Někteří vydavatelé opravdu hodně tlačí na to, aby se přeprodávání kódů z krabicových verzí maximálně omezilo. U několika her dokonce reálně hrozilo, že už krabicově vůbec nevyjdou. Proto jsme byli nuceni přijít s tímto řešení. Není to zavedené plošně na všechny hry, Nobox bude pouze u vybraných produktů,“ řekl Zingu Chalid Himmat z české Cenegy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama