Desková hra Falloutu se dočká rozšíření New California
Fallout Novinka Desková hra Falloutu se dočká rozšíření New California

Desková hra Falloutu se dočká rozšíření New California

Martin Cvrček

Martin Cvrček

Platformy pkgsrc Desková hra

Expanze se jmenuje stejně jako chystaný mod pro Fallout: New Vegas. Pro něj se ale nic nemění.

Reklama

Z deskové hry Falloutu od Fantasy Flight Games se stal velmi úspěšný projekt, a tak nejspíš nepřekvapí, že tvůrci chystají oficiální rozšíření. Nese název New California, vyjde ve čtvrtém čtvrtletí letošního roku a samozřejmě nás zavede na území postapokalyptické Kalifornie.

New California nabízí dva nové scénáře, které doplní čtyři ze základní hry, a využívá dvanáct dodatečných dílů hrací plochy, které vás zavedou i na známá místa. Ty čítají například The Hole, Lost Hills Bunker nebo Cathedral a nejen zde čeká další porce radiace a mutantů. Těšit se můžete i na další společníky, kryty, výbavu a také na pět nových hratelných přeživších. Své figurky se tak dočká Enclave Deserter, NCR Ranger, Mister Handy, Lone Gunslinger a Caravan Merchant.

Pokud jde o to, na co se zaměřují nové scénáře, jeden z nich má spojitost s Bratrstvem oceli (Brotherhood of Steel) a druhý nabízí nová pravidla kooperace v souvislosti s vesnicí Arroyo. Součástí expanze je i vícero unikátních kopií jednotlivých karet. Každá z nich představuje podobné volby prvky vyprávění, ale zároveň vede k dalším kartám. Rozhodnutí, která na základě těchto karet během hraní učiníte, mohou mít všelijaké následky a také mohou nabízet další příležitosti.

Zajímavé je, že se rozšíření deskového Falloutu jmenuje stejně jako ambiciózní modifikace, která už sedm let vzniká s cílem dát hráčům prequel k oblíbenému Falloutu: New Vegas. Tvůrci projektu New California po oznámení deskovkové expanze vyjádřili obavy, aby jim někdo z Bethesdy či Fantasy Flight Games jejich dlouholetou práci nezatrhnul. Záhy však vyšlo najevo, že jsou v bezpečí a nic se nemění ani na názvu modu. Bethesda žádné kroky nepodnikne.

Miláček publika Pete Hines, senior vice president pro marketing a komunikaci Bethesdy, serveru Motherboard sdělil, že fanoušci mohou dělat jakékoliv mody chtějí, a to i bez ohledu na deskové hry. Dokonce fanoušci autorům popřál hodně štěstí ve vývoji. Vše tedy dopadlo dobře a fanoušci Falloutu se tak mohou těšit jak na rozšíření povedené deskové hry, tak na slibný a zatraceně ambiciózní mod pro New Vegas, který vyjde 23. října.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama