Freeplay mód střílečky Survarium konečně představen
Survarium Novinka Freeplay mód střílečky Survarium konečně představen

Freeplay mód střílečky Survarium konečně představen

Martin Cvrček

Martin Cvrček

13

Vývojáři z Vostok Games odhalili rozsáhlý režim Freeplay, který slibuje mnohem větší přiblížení atmosféře a hratelnosti série Stalker a který bude zcela nezávislý na právě testovaném PvP multiplayeru.

Reklama

Pokud jste již zkoušeli otevřenou betaverzi střílečky Survarium od bývalých tvůrců Stalkera, jistě jste si všimli, že máte možnost hrát pouze PvP multiplayer na poměrně malých mapách. Což zrovna neslibuje zachování vize a ducha série Stalkter, které hráči a fanoušci od Survaria očekávali. Tvůrci ze studia Vostok Games však konečně představili druhý herní režim, který by očekávání hráčů měl konečně naplnit. Seznamte se s Freeplay módem.

Freeplay je režim zcela nezávislý na aktuálně testovaném PvP multiplayeru a bude mít za cíl zkombinovat vyprávění příběhu, konflikt mezi hráči a snahu o přežití v nehostinném světě. Hráči budou mít možnost plnit úkoly pro různé frakce, účastnit se na náhodně generovaných událostech a samozřejmě také zkoumat mapu a hledat důležité předměty.

Nutno ale říct, že každý hráč bude mít jen jeden život a jakmile zemře, bude muset začít od nuly a vše, čeho jste dosáhli, zůstane poblíž mrtvoly vaší postavy, s největší pravděpodobností napospas ostatním hráčům. V tomto ohledu se tak Freeplay bude blížit DayZ. O této nepříjemnosti však víme už téměř od oznámení hry.

Můžeme přitom zapomenout na malé mapy z PvP multiplayeru, Freeplay mód má disponovat mapou rozdělenou na více velkých lokací. Některá místa budou přitom přístupná jen za pomoci nejlepší výbavy nebo prostřednictvím příběhových questů.

Zajímavé je, že do lokací se bude moci v jednu chvíli vypravit jen omezené množství hráčů. Tvůrci chtějí zachovat unikátní atmosféru a setkání s jiným hráčem tak bude spíše ojedinělý případ než naprosto běžná situace. A jakmile hráč v lokaci zemře, jeho místo nahradí nějaký začátečník.

Chybět nebudou ani mutanti, kteří budou bojovat buď s přeživšími nebo mezi sebou, a také Bouře, které se objeví každé dvě hodiny. Hráči obdrží varování o příchodu Bouře 15 minut předem a v tu chvíli hra zabrání připojení dalších hráčů. Následující vývoj by se měl podovat Stalkerovi, hráči tedy budou muset najít přístřeší nebo opustit oblast, jinak zemřou. Jakmile se Bouře přežene, v oblasti se objeví množství vzácných předmětů a přeživší hráči budou mít 10 minut času na jejich sesbírání, poté budou některé předměty zničené a hra již dovolí připojení dalších hráčů.

Samozřejmostí je také vývoj postavy, sbírání zkušenostních bodů, reputace a peněz a také různé druhy questů. Ty budou rozdělené na příběhové, vedlejší a náhodné.

Pokud jde o kontakt hráčů, jakýkoliv vztah bude záviset jenom na nich, takže i v tomto případě se bude Freeplay blížit DayZ. Je tedy jen na vás, jak se budete chovat k ostatním hráčům, ale musíte mít na paměti, že jakékoliv chování bude mít vliv na karmu.

Pokud se budete k ostatním chovat slušně, karma vám poroste a pokud budete dělat sviňárny, naopak klesne a může ovlivnit hratelnost. Od karmy se totiž mohou odvíjet questy a také se může stát, že na vás kvůli nízké karmě někdo vypíše odměnu. Karma vám také zřejmě zůstane i po respawnu.

Jak se tedy zdá, Freeplay mód bude skutečně jakousi kombinací Stalkera, DayZ a novinek specifických pro Survarium. Vše ale zatím zní velmi zajímavě, takže nezbývá než doufat, že ve Vostok Games ví, co dělají. Pokud ale splní všechny své plány, mohl by se z Freeplay konečně vyklubat zážitek, na který příznivci Stalkera už dlouhou dobu čekají.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama