Herní mód ve Windows 10 je zklamáním, nenabízí žádný nárůst výkonu
Novinka Herní mód ve Windows 10 je zklamáním, nenabízí žádný nárůst výkonu

Herní mód ve Windows 10 je zklamáním, nenabízí žádný nárůst výkonu

Michal Burian

Michal Burian

25

Minimálně jeho testovací verze, kterou mají členové Insiders programu k dispozici, je na tom hodně bídně.

Reklama

Společnost Microsoft formou připravované aktualizace má do operačního systému Windows 10 přidat herní mód, který se postará o to, že výkon vašeho počítače bude soustředěn na právě spuštěnou hru. Nejde o žádnou revoluci, podobných programů existuje velké množství. Tenhle režim ale bude zabudován přímo do Windows 10.

Členové Insiders programu již mají testovací verzi herního módu k dispozici. Bohužel konstatují, že jde o velké zklamání, v současné době nenabízí žádný nárůst výkonu. Přitom podle Microsoftu měl zvýšit frekvenci snímku za sekundu, případně aby byly snímky více konzistentní. Řada uživatelů ale hlásí, že tomu tak není.

Například ‘_Primeey‘ z fóra Reddit zjistil nulové zlepšení výkonu u Forzy Horizon 3. To samé dokládá YouTuber ‘Go4Game’. Ruku v ruce s nimi jde ‘AkkaratG Klunrith’, který herní mód zkusil u Rise of the Tomb Raider.

Jak se sami můžete přesvědčit, Microsoft udělal někde chybu. Doufejme, že do vydání updatu herní mód spraví a bude skutečně přinášet větší výkon a tím pádem lepší zážitek při hraní her. Měl totiž fungovat nejen u her zakoupených na Windows Store, ale i u jiných.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama