Jaké hry nás v redakci Zingu nejvíce nadchly v roce 2016?
Speciály Článek Jaké hry nás v redakci Zingu nejvíce nadchly v roce 2016?

Jaké hry nás v redakci Zingu nejvíce nadchly v roce 2016?

Redakce

Redakce

20

Speciál věnovaný hrám roku 2016 a těm, které vyjdou v nadcházejících dvanácti měsících.

Reklama

Každý rok se vás, čtenářů Zingu, ptáme na hry, které vás nejvíce zaujaly, a připravujeme ankety o hrách roku. Pro letošního rok jsme se rozhodli sepsat speciální článek. V něm vám jednotliví členové redakce prozradí hry, které je v roce 2016 nadchly. Na závěr se s vámi každý podělí o titulech, které vyhlíží v příštím roce.

Do komentářů nám klidně napište, jaké hry v letošním roce zaujaly vás, a na jaké se těšíte.

O hrách roku 2016 můžete hlasovat zde.

Michal "Miky" Burian

Co bych doporučil

Na začátku prosince se každý rok těším, jak si během vánočních svátků zahraju hry a doženu resty, na které jsem se během nedostal. Každý rok je to ale stejné, místo her se věnuji přítelkyni, rodině a na hraní nějak není pomyšlení. Ani jsem nedoufal, že letos to bude jiné, když se nám v srpnu narodila holčička. Kupodivu to ale dopadlo přesně naopak a já si během vánočních svátků našel čas i na hraní her. To je důvod, proč mohu s klidným svědomím doporučit The Last Guardian. Ano, grafická stránka není nejhezčí, kamera čas od času zlobí a Trico občas neposlouchá, ale to jsem všechno díky bravurnímu příběhu hodil za hlavu a byl jsem pohlcen atmosférou a hlavně emocemi. Pokud máte doma nějakého domácího mazlíčka, tak si jistě příběh malého chlapce a obrovitého tvora zamilujete, stejně jako já.

Na pomyslné druhé místo pro letošní rok řadím závody Forza Horizon 3, včetně zimního přídavku Blizzard Mountain. V tomhle žánru nemá Forza konkurenci, což se letos znovu potvrdilo. Jako třetí hru bych doporučil Titanfall 2. I mě samotného překvapilo, jak mě nový počin od studia Respawn pohltil. Singleplayerovou kampaň jsem si skutečně užil a multiplayer je opravdu zábavný a pro mě nepřekonatelný. Hodně se mi líbí zapojení botů, kdy si v online světe nepřipadává jako největší lama pod sluncem. Přitom síťovou hru moc nevyhledávám.

Na jakou hru se těším

V příštím roce vyjde spousta her, další jistě budou oznámeny. Já osobně jsem ale hodně zvědav na Resident Evil 7. Jsem sice posera, přesto mě demoverze dokázala vtáhnout. Dále musím zmínit akční RPG Horizon: Zero Dawn od tvůrců Killzone, Ghost Recon: Wildlands, jenž láká na otevřený svět s možností volby, a State of Decay 2. Za černého koně roku 2017 považuji zemědělský simulátor Cattle and Crops. Jsem fanouškem Farming Simulatoru a jsem v očekávání, jak si z výzvou poradí jeho hráči, kterým došla trpělivost, už je nebavilo vytvářet modifikace do hry a rozhodli se pracovat na vlastním titulu. Podle všeho by měl být dost komplexní a popracovaný. Videa vypadají dobře, dopadnout to ale může všelijak. Zapomenout nemohu ani na příchod konzole Nintendo Switch.

Martin "Cvrnda" Cvrček

Co bych doporučil

Během vánočních svátků jsem strávil nemalý čas ve společnosti Titanfallu 2, takže s jeho doporučením určitě nic nepokazím. Podle mého názoru se nadmíru povedl jak multiplayer, který řádným způsobem rozšiřuje osvědčené principy známé z prvního dílu, tak singleplayerová kampaň, v níž je radost sledovat vztah Titána BT a vojáka Jacka Coopera. Jde zkrátka o poctivou a do detailu propracovanou střílečku, která mě pořád baví. A kdo má rád FPS žánr, ale nevoní mu futuristická válka plná robotů, může vždycky sáhnout po novém Doomovi. Singleplayer je zatraceně zábavná (a perfektně ozvučená) akční řež a editor SnapMap je zase výborný způsob, jak se trochu kreativně projevit.

Nesmím zapomenout ani na expanzi O víně a krvi pro Zaklínače 3, zvlášť když nabízí víc obsahu než celá řada plnohodnotných titulů. Z příběhového hlediska si mě více získalo předešlé rozšíření s názvem Srdce z kamene, ale O víně a krvi exceluje snad ve všech ostatních ohledech. Ať už jde o živé a uvěřitelné prostředí Toussaintu, design questů nebo o osvědčenou hratelnost Zaklínače 3, obohacenou o několik novinek. Konec roku je ideálním časem na první či opětovné zažití grandiózního finále příběhu Geralta z Rivie a dovolím si prohlásit, že k návštěvě Toussaintu se dobře hodí lahev pořádného červeného vína. Silvestr je koneckonců za rohem, takže by díky jeho oslavám neměl být problém nějakého tekutého společníka z vinných sklepů sehnat.

Na jakou hru se těším

V příštím roce vyhlížím hned několik nadějných kousků. Patří mezi ně třeba Mass Effect: Andromeda nebo Rising Storm 2: Vietnam. Nejvíc se ale těším na Mount & Blade 2: Bannerlord. K šest let starému Warbandu se často s chutí vracím a vidina, že v příštím roce dostanu stejný základ, jen obohacený o různé novinky a lepší technickou stránku, se mi zamlouvá čím dál víc. Už začínám přemýšlet, jakou postavu vytvořím ve skvěle vypadajícím editoru a jaké mody vytvoří talentovaná komunita. Pak je tu ještě nový, zatím neoznámený Battlefront, od kterého jako velký fanoušek Star Wars a aktivní hráč loňského dílu čekám řadu věcí. Síla se probouzí patří mezi mé oblíbené filmy, takže doufám, že se jeho prvků chopí tvůrci z DICE a Motive Studios s řádnou péčí a že konečně uspokojí i příznivce singleplayeru.

Ondřej "ThainDegu" Zeman

Co bych doporučil

Většině recenzovaných her věnuji jen určitý čas. Občas se ale najdou výjimky, u kterých strávím desítky hodin navíc. Tento rok jsem byl dlouhodobě pohlcen jen dvěma tituly. Prvním zlodějem mého času byla, je a zřejmě nadále i bude multiplayerová taktická FPS Rainbow Six Siege, která se za pomoci stálé podpory vývojářů posouvá neustále kupředu. Každý zápas má v tomto díle díky rozbitelnému prostředí a odlišným herním třídám trošku jiný nádech. Možností jak porazit nepřítele tu rozhodně není málo. Doporučit bych se ho nebál většině hráčů, kteří preferují tento žánr.

Druhým žroutem mých volných chvil je tahová strategie Total War: Warhammer, kterou považuji za jeden z nejvýraznějších žánrových titulů současnosti. Svět Warhammeru mi při každém průchodu nabídl mírně odlišný zážitek. Expanze do temného fantasy světa se Creative Assembly dle mého názoru nadmíru povedla. Osobně jsem s ní spokojen i přes některé výraznější nešvary, tím pádem se ji podobně jako Rainbow Six Siege nebojím doporučit všem fanouškům tohoto typu her.

Na jakou hru se těším

V průběhu příštího roku by k nám měl dorazit plnohodnotný nástupce osm let starého RPG Mount & Blade, které je oblíbené hlavně díky pestré paletě komunitních modů a vylepšení. Jeho samostatný datadisk Mount & Blade: Warband hraji s přestávkami prakticky dodnes. Mount & Blade 2: Bannerlord by měl dle prozatím prezentovaných záběrů posunout celek hodně kupředu. Osobně jej vyhlížím s velkým očekáváním, snad se ho tvůrcům ve finále podaří plně naplnit. Vedle tohoto projektu se těším také na Styx: Shards of Darkness, Divinity: Original Sin 2, Warhammer 40,000: Dawn of War 3 a nová DLC do Total War: Warhammer.

Jan "Honzas4400" Kalný

Co bych doporučil

Stejně jako minulý, předminulý a před-předminulý měsíc, i zbytek tohohle a všechny následující budu trávit hlavně u Overwatch od Blizzardu. I když jsem na hru zprvu nahlížel jen jako na další nudnou, nikterak originální multiplayerovku, pro mě upadající kvalita Team Fortress 2 mě donutila se prostě podívat jinam a Overwatch mi připadlo pod ruku. A pozitivní ohlasy a celková oblíbenost tomu samozřejmě jen pomohly. Po zhruba čtyřech měsících, co hru mám, se k ní pořád každý den na pár hodin vracím a nutno říct, že za tu plnou cenu se to náramně vyplatilo, i když se může zdát poměr ceny a obsahu dost mimo.

Během letošního roku se samozřejmě objevily i další skvělé hry (a hlavně tuny výborných indie her), ale vypadá to, že se stejně vždycky vrátím k Overwatch. A nemůžu si stěžovat.

Na jakou hru se těším

Příští rok už je samozřejmě hned několik her, na které se těším. V nejbližší době vyhlížím asi hlavně Prey od Arkane, které by mělo vyjít v průběhu jara. Kromě toho už jde ale spíš jen o to, co mi přijde pod ruku. Určitě bych se nebránil novému Mass Effectu, Sniper Elite 4, South Parku, Horizon: Zero Dawn a kdo ví čemu dalšímu, co nás ještě čeká a nemine. Kdo ví, možná se konečně dočkáme i nového Wolfensteina.

Filip "Filca" Němec

Co bych doporučil

Letošní rok se pro mě nesl po celou dobu v nádechu zakončení mé nejoblíbenější série – Uncharted. Čtvrtý díl považují za klenot videoherního průmyslu, kterému naprostá většina herní produkce založená na příběhu nesahá ani po kotníky. Multiplayer tak proháním po celý rok, přičemž jsem si v září střihnul příběh znovu a po příchodu PS4 Pro opět celé ještě jednou a už teď cítím v kostech, že další návrat na sebe nenechá dlouho čekat. Moje hlavní doporučení je tedy jasné, přičemž vybrat z ostatních titulů patřičné favority nebude nic lehkého. Podzim přinesl mnoho skvělých pokračování, jako jsou Dishonored 2, Titanfall 2 a samozřejmě Forza Horizon 3, nebo skvělý XCOM 2. Divokou kartu bych však přisoudil letošnímu Doomu, který je pro mě osobně naprosto největším překvapením letošního roku. No, a pokud máte hodně, ale jako fakt hodně času, Zaklínač 3 je jasnou volbou.

Na jakou hru se těším

A příští rok? Panečku. Ještě jsem nedohrál všechny resty a za dveřmi je taková řádka titulů. Asi není překvapení, že nejvíce jsem zvědav na Uncharted: Lost Legacy, protože prostě Uncharted a protože opravdu hodně rezonuji se všemi PlayStation exkluzivitami. Severský Kratos mě také nenechává chladným. Jen těsně za ním je Horizon: Zero Dawn, protože mám slabost pro Guerilla Games a protože prostě miluju dehonestaci nekonečných zástupů zombie a otevřený svět, Days Gone je v žebříčku preferencí také hodně vysoko. Kvůli PS VR mě zajímá nový Resident Evil 7 a pak také Star Trek: Bridge Crew, na který se ale těším spíše z čistého fandovství, přičemž očekávání vlastně nejsou nijak vysoká. Po obrovském překvapení z posledního South Parku se nemohu dočkat také The Fractured But Whole, protože tohle bude zase jednou neskutečná jízda. A samozřejmě Red Dead Redemption 2, ale to se už tak nějak bere jako samozřejmost, protože tohle pokračování vyhlížím daleko více, než nějaké další GTA. A Death Stranding. A Detroit: Become Human. A ještě Crackdown 3 a Halo Wars 2 a přeci ještě For Honor! Aaaa! Tohle se přece nedá za jeden rok zvládnout!

Milan "Fakus" Votava

Co bych doporučil

Ohlédnutí za rokem 2016 začnu, z mého pohledu, zcela nečekaně. Jakožto konzolový hráč musím totiž v první řadě upozornit na Planet Coaster, výtečnou strategii, jež je k mání pouze na PC. Se slzou v oku vzpomínám, kolik času jsem strávil v mém zábavním parku ve stařičkém Roller Coaster Tycoon a po dlouhé době je konečně k mání důstojný nástupce. Mimo klasických AAA titulů jsem rovněž velkým fandou indie titulů, z letoška jednoznačně doporučuji This War of Mine: The Little Ones, které bude navíc v lednu zadarmo v nabídce PS+. Pokud by pro vás byla ovšem návštěva válečného konfliktu příliš depresivní, nabízím malebnou hopsačku Unravel.

Zapomenout nesmím ani na letošní fotbálek FIFA 17. Virtuální mičudu většinou nenechám odpočinout déle než pár dní a ani mezi vánočními svátky nebudu ve svém týmů tolerovat žádné válení a přejídání. Zvlášť když v těchto dnech vrcholí tzv. FUTMAS, neboli vánoční svátky plné zajímavých výzev a dárků.

Na jakou hru se těším

Co vyhlížím v příštím roce? U mě jako majitele PlayStation 4 je odpověď jasná, ačkoliv si nejsem úplně jistý, zdali se obou titulů dočkáme již v roce 2017. Řeč je samozřejmě o Red Dead Redemption 2. Pokračování skvělého westernu od Rockstaru snad ani nemůže dopadnout špatně. Druhým titulem není nic menšího než The Last of Us: Part 2. Ellie již není tou malou ustrašenou holčičkou a další dobrodružství od Naughty Dog slibuje opravdu kvalitní herní zážitek.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama