Jednohubky k snídani - pátek 2. ledna
Novinka Jednohubky k snídani - pátek 2. ledna

Jednohubky k snídani - pátek 2. ledna

Michal Burian

Michal Burian

36

Vymyšlené HW nároky GTA V, World of Tanks v 8-bitové grafice, zaheslované RAR soubory na GOG, Dragon’s Dogma Online, zrušeno nejdelší předplatné Elder Scrolls Online a další jednohubky.

Reklama

Vítejte u prvních jednohubek k snídani roku 2015. Časy přejídání, válení na gauči a celkové sváteční pohody jsou za námi. Vánoce skončily, přivítali jsme nový rok a je načase vrátit se zpět do práce a pomalu se chystat do školy. Za celou redakci Zingu doufám, že jste si čas vánoční užili do sytosti a věnovali jste se tomu, čemu jste chtěli. My v redakci jsme si svátky užili, i když já jsem měl dlouho v plánu dohonit resty a konečně dohrát několik her. Musím se ale přiznat, že jsem počítač ani konzole téměř nezapnul. Tak snad někdy příště…

17. prosince Rockstar sliboval, že se v následujících týdnech dozvíme hardwarové požadavky PC verze Grand Theft Auto V. Do dnešního dne se žádné oficiální neobjevily, do svých rukou to vzali fanoušci a po internetu se přes svátky šířily velmi podezřelé specifikace ze serveru Game Debate. Nejenže vyžadují starší procesory a grafické karty, ale rovněž pouhých 20 GB místa na disku. Přitom na PS4 a Xbox One si GTA V řekne o 50 GB. Pozor tedy na ně, abyste nenalétli na špek.

Minimální

CPU: Core 2 Duo E8200 2.66GHz nebo Phenom II X2 545 GPU: GeForce GT 530 RAM: 4 GB OS: Windows 7,8,8.1 64bit Místo na disku: 20GB

Doporučené

CPU Core i5-2500T 2.3GHz nebo Phenom II X4 975 GPU: GeForce GTX 480 nebo Radeon HD 6970 RAM: 6 GB OS: Windows 7,8,8.1 64bit Místo na disku: 20GB

Server s digitálními hrami GOG.com změnil postup s instalací her. Populární služba přešla na heslem chráněné RAR soubory se speciálním instalátorem, který si sám zjistí heslo (nemusíte zadávat žádný kód). Spousta zákazníků považuje novou metodu za protipirátskou ochranu, což by bylo v rozporu s politikou GOGu. Vývojáři se brání, že pouze chtěli zamezit tomu, kdy si hráč omylem stáhl pouze jednu část souboru a snažil se ji rozbalit. Potom vznikaly situace, že hra buď nefungovalo vůbec, nebo se objevovaly různé problémy.

Capcom si zaregistroval ochrannou známku pro název Dragon’s Dogma Online. Že by se z nadějné fantasy RPG akce z května 2012 stala online hra?

Povedená handheldová akce Gravity Rush, která vyšla v létě 2012 na PS Vita, se jednoho dne dočká pokračování. To už nějaký čas víme. Hráči si ovšem pohrávali s myšlenkou, že by se mohla podívat i na další platformy stáje PlayStation, zejména pak na konzoli PS4. Nic takového se ale podle Sony nestane, Gravity Rush 2 zůstane exkluzivně pro PS Vita.

Příznivci World of Tanks si budou moci zahrát tankové bitvy v 8-bitové grafice. Speciální event nazvaný Winter Showdown s retro grafikou, třemi vozidly a novou mapou zasáhne evropské, americké a asijské servery přesně 26. ledna. Korea se dočká již 15. ledna.

Pokud půjde vše podle plánu, tak Coffee Stain Studios v lednu nabídne aktualizaci mobilní verze Goat Simulatoru. Update bude obsahovat nový level nazvaný Goat City Bay a přinese i veškerý další obsah, který si můžete užívat na PC a Mac, včetně MMO módu.

Krvavá střílečka Killing Floor 2 se pochlubí efekty NVIDIA GameWorks. Hra na grafických kartách GeForce bude podporovat HBAO+, NVIDIA’s Motion Blur D3D Advanced Sample a PhysX Flex.

Microsoft končí s prodejem původního Kinectu pro Windows. Pohybový senzor bude vyřazen z prodeje v průběhu roku 2015. Společnost se následně zaměří na podporu druhé verze Kinectu pro Windows. Ta vychází z Xbox One.

Bethesda se rozhodla k nečekanému kroku, z nabídky odstranila nejdelší předplatné Elder Scrolls Online. Již si nemůžete koupit předplatné, které by vám zajistilo přístup do tohoto fantasy MMORPG titulu na šest měsíců. V nabídce je pouze 30 nebo 90 denní poukaz. Naznačovat to může přechod na free-to-play nebo kompletní zrušení.

Magazín PCWorld jako nejlepší PC hru roku 2014 zvolil post-apokalyptické RPG Wasteland 2.

Tvůrci Dead or Alive ze studia Team Ninja pro nás chystají novou hru. Očekávat tak nemáme jen Dead or Alive 5: Last Round, které vyjde v polovině února, ale ještě něco jiného, co bude teprve oznámeno.

Podle statistik lidé v loňském roce nejvíce nelegálně stahovali filmy The Wolf of Wall Street (30,035 milionů stažení), Frozen (29,919 milionů), obě verze RoboCopa (29,879 milionů), Gravity (29,357 milionů) a Hobbit: The Desolation of Smaug (27,627 milionů). K tomu si ještě připočtěte menší filesharingové služby a různé torrenty a dostaneme se na číslo o několik milionů vyšší.

• Nejočekávanější hry roku 2015 jsme shrnuli v našem speciálu. IGN nabízí video, kde připomíná 43 velkých her, které vyjdou.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama