Jednohubky k snídani - úterý, 19. února
Novinka Jednohubky k snídani - úterý, 19. února

Jednohubky k snídani - úterý, 19. února

Michal Burian

Michal Burian

7
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC Xbox Xbox One Apple iOS Android Android

Gearbox slaví 20 let, Far Cry New Dawn propadá v prodejích, PlayStation chce i multiplayerové hry, Apex Legends banuje podvodníky a další.

Reklama

Krásné dobré ráno, čtenáři magazínu Zing.cz. Přinášíme vám krátké zprávičky z herního světa, které si můžete přičíst při snídani, při cestě do školy/práce nebo během dne. Pokusíme se, aby Jednohubky k snídani vycházely každý všední den. Nebudeme ale tento formát zbytečně přetěžovat, pokud v daný den nebude o čem psát, raději jeden díl vynecháme.

Už je to více než jasné. PlayStation Vita bude brzy bez podpory i v domovském Japonsku. Sony oznámila, že hráči mají očekávat poslední kusy dvou modelů, které se v Japonsku stále prodávají. Poté se na Vitu bude akorát vzpomínat.

Respawn u Apex Legends zabanoval více než 16 000 účtů za porušování pravidel, tedy cheatování. Komunitní manažer chce specializované nástroje pro nahlašování podvodníků.

Prodeje fyzických verzí Far Cry New Dawn jsou za první týden ve Velké Británii o 86,5 procenta horší než u Far Cry 5 a dokonce je na tom lépe i spin-off Far Cry Primal.

PlayStation boss Shawn Layden vyjádřil touhu zaměřit svou divizi i na multiplayerové hry. Příběhové singleplayerové hry dělají podle jeho slov dobře, ale chybí jim tituly pro více hráčů. To by rád v budoucnu změnil.

Cultist Simulator si našel cestu k hráčům a prodal 100 tisíc kopií. Nezávislému studiu to stačí a zveřejnilo detailní statistiky, což není vůbec běžné. 85 200 kopií je ze Steamu (po odečtu vrácených), zbytek jde na Humble, GOG a itch.io. Celkem jde o 105 000 prodaných kusů. Další půl milionu kopií bylo distribuováno jako součást Humble Monthly, ale z nich vývojáři nic nemají, rozhodli se riskovat, aby podpořili svůj titul. A vyplatilo se, denní prodeje se jim měly díky této akci zdvojnásobit.

Nejprodávanější hrou v Japonsku za rok 2018 je Monster Hunter: World pro PS4. Digitálních a fyzických verzí se prodalo dohromady 2,859,784. Druhým titulem je Super Smash Bros. Ultimate pro Switch - 2,669,884 kopií a třetí Pokemon: Let’s Go, Pikachu! / Let’s Go, Eevee! s 1,361,622.

Závody MX vs. ATV All Out obdrží Anniversary Edition. 12. března se bude za 30 euro prodávat pro PC, PS4 a Xbox One, zahrne tři DLC balíčky, které dohromady obsahují 14 nových tratí a k nim masivní otevřené prostředí.

Nioh po PS4 a PC i na Xboxu One? Oficiální twitterový účet vydavatele tvrdí, že všechno je možné, jen jim to musejí dát fanoušci vědět.

Nintendo mělo dle spekulací oživit zahozenou Xbox One exkluzivitu Scalebound, kterou Microsoft u Platinum Games zrušil a v roce 2017 mu vypršela i ochranná známka. Scalebound má prý vyjít exkluzivně na Switch, shodují se různé zdroje.

Tohle je vtipné, Apex Construct se začal ve velkém prodávat a důvodem není touha hráčů vyzkoušet si ve virtuální realitě tuhle příběhovou akční adventuru pro jednoho hráče, ale omyl. Hráči si tenhle titul spletli s úspěšným battle royale počinem Apex Legends od Respawnu a EA. Navíc o více než 4000 procent vzrostlo zobrazení produktové stránky Apex Construct na Steamu. „Za sedm dnů jsme v Číně prodali více kusů než během celého roku 2018,“ uvedl Andreas Juliusson z Fast Travel Games. I když jde o omyl, spousta lidí nežádá o vrácení peněz.

Gearbox Software, tvůrci Borderlands, Battleborn a Brothers in Arms, oslavilo 20 let. Studio bylo založeno 16. února 1999 v texaském městě Frisco. Jejich prvním projektem byla expanze pro Half-Life od Valve. Poté dostali na starost pár portů. V roce 2005 začali s vlastní hrou, Brothers in Arms.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama