Jednohubky k snídani - pondělí 2. listopadu
Novinka Jednohubky k snídani - pondělí 2. listopadu

Jednohubky k snídani - pondělí 2. listopadu

Michal Burian

Michal Burian

50

Microsoft očekává masovou migraci hráčů z Xboxu 360 na Xbox One, službě EA Access se daří, DLC pro The Escapists, prodeje MGS, update DriveClub, propouštění u tvůrců Just Cause nebo Trackmania Turbo s podporou VR.

Reklama

Dobré ráno hráči a hráčky, vítáme vás u inovovaného zpravodajství na Zingu, které vás každé všední ráno provede zajímavostmi ze světa her. Jednohubky k snídani je souhrn krátkých zpráv z posledních dnů, o nichž jsme neinformovali v novinkách a článcích. Přejeme vám dobrou chuť a den podle vašich představ.

Microsoft očekává novou vlnu zájmu o konzoli Xbox One. Od 12. listopadu totiž bude spuštěna zpětná kompatibilita systému se staršími tituly. „Jsou zde desítky milionů fanoušků Xboxu 360, kteří stále ještě hrají na Xboxu 360 a čekají na správný čas a na správný důvod k přesunu na Xbox One," řekl Greenberg pro GameSpot. „Ať už čekali na první opravdovou next-gen hru Halo 5 nebo na lákadlo v podobě zpětné kompatibility. Očekáváme poměrně masovou migraci." Zároveň Microsoft slibuje až 100 her, které budou od 12. listopadu zpětně kompatibilní 12. listopadu, ačkoli celý seznam zatím zveřejněn nebyl.

Službě EA Access se daří. Za poslední dvě čtvrtletí se dvojnásobil počet hráčů, kteří si prémiový program na konzoli Xbox One předplatili. V EA jsou pochopitelně nadšeni a připravují další hry, které si budete moci v EA Access zahrát.

Zítra pro hru The Escapists vyjde dodatečný balíček The Duct Tapes Are Forever, ve kterém budete muset uniknout z pevnosti zloduchů. Cena DLC byla stanovena na €4 a bude dostupné pro PC, PlayStation 4 a Xbox One verze.

V souvislosti s prohlášením, které Masayasu Ito sdělil minulý týden ohledně first party her na handheld PS Vita, uvedl šéf evropské pobočky Sony Jim Ryan pro server VG247 doplňující informaci. „Velice tvrdě pracujeme s třetími stranami na obsahu pro PS Vitu, vlastní strategie SCE se ale zaměřuje na PS4, jakožto novou platformu." Ryan dále podotkl, že přestože Sony momentálně nefinancuje žádnou velkorozpočtovou Vita hru, stále se pracuje na dalších interních projektech, týkajících se tohoto handheldu. „Myslím si, že to co chtěl Masayasu Ito říct znamenalo, že momentálně nepracujeme na vývoji žádné triple-A hře."

Konami ve své finanční zprávě uvedlo, že se od uvedení na trh - 1. září tohoto roku - prodalo 5 milionů kusů hry Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. Číslo zahrnuje také digitální verze hry, ale nenajdeme zde konkrétní čísla pro jednotlivé platformy.

Tento týden dostane DriveClub bezplatnou aktualizace, která přidá zejména privátní multiplayerové lobby. To se týká také nedávno vydané expanze DriveClub Bikes.

Avalanche Studios (Mad Max, Just Cause 3) vydali prohlášení k propouštění svých zaměstnanců. Od léta se s prací muselo rozloučit několik vývojářů ve Stockholmu. Teď přišlo o práci dalších 12 lidí v kancelářích v New Yorku, kde bylo nedávno dokončeno Just Cause 3. Nejde o žádné masové propouštění, je normální, že se studio rozloučí s několika zaměstnanci po dokončení velkých projektů.

Pro závody Trackmania Turbo byla slíbena podpora PlayStation VR a Oculus Rift.

Jason Voorhees se přidal k bojovníků v mobilním Mortal Kombat X. Jeho mačetu můžete využít v Jason Challenge a Jason Multiplayer Season. Hra vyšla pro iPad, iPhone, iPod touch a Android.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama