Jednohubky k snídani - pondělí 20. února
Novinka Jednohubky k snídani - pondělí 20. února

Jednohubky k snídani - pondělí 20. února

Michal Burian

Michal Burian

16

Patent Sony na nový handheld podobný Switchi, úspěch Terrarie, Xbox One chce víc japonských her, další titul od Milestone, pět neoznámených projektů má ve vývoji Bethesda, GeForce GTX1080Ti a další zprávičky.

Reklama

Bethesda připravuje sedm nových projektů. Dva z nich byly již oznámeny; Fallout VR a The Elder Scrolls V: Skyrim pro Nintendo Switch. O zbývajících nic nevíme, tedy až na to, že jsou v různém rozsahu. Jinými slovy, něco z toho může být titul určen pro mobily, podobě jako úspěšný Fallout Shelter. Ostatně již dříve Bethesda potvrdila, že pracuje na dalším mobilním titulu.

Phil Spencer se chystá do Japonska, aby přesvědčil místní vývojáře k vývoji her pro Xbox One. Šéf Xbox divize chce mít na své konzoli více japonských her, včetně Final Fantasy. V Japonsku dávají hráči i tvůrci přednost PS4.

24. února se v nabídce EA Access objeví plná verze Madden NFL 17. U Origin Access to zase bude Aragami, Furi aThe Saboteur.

Na krabičce PC verze Halo Wars 2 od THQ Nordic je v hardwarových nárocích uvedena grafická karta GeForce GTX1080Ti, kterou Nvidie dosud neoznámila. Lze očekávat, že k oznámení dojde v nejbližší době.

Humble Freedom Bundle vydělal přes 6 milionu amerických dolarů. Původně mělo jít 300 tisíc dolarů na podporu neziskových organizací American Civil Liberties Union a Doctors Without Borders. Díky velkému úspěchu byl seznam her rozšířen o dalších 16, včetně Q.U.B.E: Director's Cut, JumpJet Rex, Rocket Birds: Hardboiled Chicken, Shutshimi nebo Beat Hazard Ultra. Stále máte šanci si ho koupit.

V uplynulých letech se italské studio Milestone rozrostlo z 50 zaměstnanců na 200. Od té doby od nich vychází jeden titul za druhým. V současné době mají ve vývoji další, který bude představen koncem února během GDC v San Franciscu. Pravděpodobně půjde o nové WRC, nástupce Sébastien Loeb Rally Evo z roku 2016.

Na nedostatek japonských her na Xboxu One navážeme prohlášením PlatinumGames. Tohle studio pro Microsoft připravovalo letos zrušené dračí RPG Scalebound. Proč ale na Xbox One nevyjde NieR: Automata? Hlavním důvodem je skutečnost, že se Xbox One v Japonsku špatně prodává.

2D sandbox Terraria je hodně úspěšný, od května 2011 se prodalo přes 20 milionu kusů. K velkému nárůstu, konkrétně o 8,5 milionu kusů za posledních 18 měsíců, se postaraly další platformy. Terraria se z PC dostala na všechny hlavní konzole, včetně obou PlayStationů, Xboxů, Vita, 3DS, Wii U, iOS, Android a Windows Phone.

Bývalý boss firmy Daybreak (dříve Sony Online Entertainment - PlanetSide a H1Z1) se se připojil k Amazon Game Studios v San Francisku. V týmu připravují ambiciózní projekt, který má využít AWS Cloud a Twitch pro propojení hráčů z celého světa.

PlayStation Vita se moc dobře neprodává, podle nejnovějšího patentu ale Sony nad handheldem nezlomila hůl a nejspíš chystá následovníka PSV. Obrázky z patentu naznačují, že by měl mít přístroj odnímatelné ovladače. Něco na styl Nintenda Switch. Z patentu víme akorát to, že by handheld měl mít HD Rumble. Uvidíme, zda z toho vůbec něco bude. Podle všeho je patent starý dva roky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama