Jednohubky k snídani - pondělí 4. ledna
Novinka Jednohubky k snídani - pondělí 4. ledna

Jednohubky k snídani - pondělí 4. ledna

Michal Burian

Michal Burian

15

První jednohubky roku 2016. Po krátké sváteční pauze je zpět váš oblíbený pokrm k snídani. Dobrou chuť. Forza 6 v GTA 5, úspěch Star Wars: Battlefront, o exkluzivitách pro PlayStation 4 i Xbox One, další rekord Steamu a další zprávičky po oslově Nového roku.

Reklama

Dobré ráno/odpoledne/večer hráči a hráčky, vítáme vás u inovovaného zpravodajství na Zingu, které vás každé všední ráno, odpoledne nebo večer provede zajímavostmi ze světa her. Jednohubky je souhrn krátkých zpráv z posledních dnů, o nichž jsme neinformovali v novinkách a článcích. Přejeme vám dobrou chuť a den podle vašich představ.

V Grand Theft Auto V lze vytvořit opravdu všechno, stačí mít fantazii a dostatek času. RavenwestR1 z DSOgaming si dal tu práci a přepracoval v PC verzi GTA V launch trailer Forzy 6. Využil při tom grafický mod ProjectRELOAD a reálná auta.

EA nemluví o prodejích Star Wars: Battlefront. Úspěch se ale snaží zmapovat analytik Michael Pachter. Ten odhaduje, že se v listopadu prodalo 6 milionů kusů. Dalších 6 milionů kusů se mělo prodat i v prosinci. Multiplayerová střílečka ze světa Hvězdných válek od DICE by tak měla být za hranicí 12 milionů kusů. Jiný analytik - Evan Wilson - odhaduje, že je to už přes 13 milionů. Většina dle něho měla být před uvedením filmu Star Wars: Síla se probouzí a také po slevě (před Vánoci).

V nadcházejících týdnech a měsících můžete čekat nové informace o multiplayeru v Uncharted 4. Vývojáři zatím testují mapy a zaměřující se na zpětnou vazbu z nedávné bety.

Joseph Staten se přidal k týmu okolo Xbox exkluzivity ReCore, na starost bude mít scénář. Dříve se Staten podílel na Halo nebo Destiny ve studiu Bungie.

Microsoft může být spokojen se zájmem hráčů o Xbox One Elite Controller. Speciální gamepad pro Xbox One s cenou okolo 150 euro (cca 4000 Kč) je momentálně na většině míst vyprodán a e-shopy mají jednu předobjednávku za druhou. Přitom se Microsoft snaží každý týden zásobovat obchody dalšími kusy. Nabídka bude omezena až do března 2016.

Producent Bloodborne by rád stihl další svou hru vydat do konce letošního roku. Má jít o ambiciózní titul, který má na starost japonská divize Sony (SCE Japan Studio). Teruyuki Toriyama byl producentem i u Soul Sacrifice a Soul Sacrifice Delta. Nesmíme zapomenout, že možná měl na mysli Gravity Rush 2 nebo The Last Guardian.

Konzolové verze Banner Saga 2 vyjdou vedle nebo brzy po uvedení PC verze. Očekávat tak můžete začátek roku 2016. V současné době mají vývojáři hotov všechen obsah, hru mohou hrát od začátku do konce.

21. až 27. prosince se na Steamu nejlépe prodávalo Grand Theft Auto V. Následuje Fallout 4, nestárnoucí Counter-Strike: Global Offensive, Rainbow Six Siege, Zaklínač 3, ARK: Survival Evolved, Rocket League, Star Wars Collection, Just Cause 3 a Undertale. O týden později to bylo velmi podobné, jen na devátém místě se objevilo Dying Light a Just Cause 3 kleslo na 10.

Není divu, že byl zlomen další rekord. 3. ledna 2016 využívalo Steam souběžně více než 12,3 milionů lidí. V říjnu 2015 to bylo 10,7 milionů. Nehranější hrou je DotA 2. Za týden měla rekord přes 940 tisíc hráčů. Na druhém místě nový Counter-Strike s 652 tisíc. Potom s velkým odstupem Fallout 4 (116 tisíc).

Josh Kerwin z marketingu Xboxu připomenul, že letos vychází Gears of War 4 pro Xbox One.

Takhle bude v obchodech vystavena kolekce thrillerů Heavy Rain a Beyond: Two Souls pro PlayStation 4 od Quantic Dream. Vydání je naplánované na 1. března 2016.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama