Jednohubky k snídani - pondělí 9. ledna
Novinka Jednohubky k snídani - pondělí 9. ledna

Jednohubky k snídani - pondělí 9. ledna

Michal Burian

Michal Burian

11

Proč skončili tvůrci série Vietcong, dokončen scénář k filmu Uncharted, horor Outlast 2 bez DRM, další rekord Steamu, Mafie 3 podporuje PS4 Pro a další zprávičky.

Reklama

Dobré ráno čtenáři magazínu Zing.cz. Přinášíme vám souhrn krátkých zpráv z posledních dnů, o nichž jsme neinformovali v novinkách a článcích. Přejeme vám dobrou chuť a den podle vašich představ.

Fanoušci Uncharted se mohou začít těšit na film, po nějaké době ticha se ozval spisovatel Joe Carnahan, aby se pochlubil fotkou. Ta do světa hlásá, že byl dokončen scénář filmu. Režisérem je Shawn Levy.

Horor Outlast 2 nebude mít na PC žádnou protipirátskou ochranu. Pokud koupíte hru na GOG.com, bude bez DRM, na Steamu bude standardní ochrana. Původně měl Outlast 2 vyjít už loni, byl ale odložen, počítá se s ním na letošek pro PC, PS4 a Xbox One.

Steam překonal další rekord, 7. ledna na něm bylo souběžně přihlášeno 14 207 039 uživatelů. Největší počet hráčů byl v Dotě 2, konkrétně 951 942. Následovala online střílečka Counter-Strike: Global Offensive se svými 675 195 hráči a Grand Theft Auto V mělo 116 230.

PlayStation 4 verze Mafie 3 po patchi 1.05 začala podporovat PS4 Pro. Majitelé výkonnější konzole od Sony. Jde zejména o vyšší nativní rozlišení, z 1080p na 1140p. Všimnout si můžete i různých grafických vylepšení, včetně mnohem hladšího a ostřejšího antialiasingu nebo vyššího rozlišení textur. Jen škoda, že fps zůstalo na úrovni standardní PS4 verze, tedy 30fps, s občasnými propady.

Larry Hryb, alias Major Nelson, z divize Xboxu se už těší na červnovou E3. Čeká nás už za 154 dnů. Microsoft by měl se vší parádou představit konzoli Xbox Scorpio, včetně důležitých detailů, data vydání a snad i ceny. Konzole by měla být na trhu koncem roku a má mít výkon 6 teraflopů a osm jader. AMD na CES naznačilo, že Scorpio využije od nich technologie, mluví se o čipech Vega a Ryzen.

Proč skončilo brněnské studio Pterodon, v němž vznikla série Vietcong? Podle Jarka Koláře, který nyní pracuje v Bohemia Interactive na Projectu Argo, za to mohla snaha udělat z Vietcongu 2 obdobu Call of Duty.

Příznivci klasických her si mohou na GOG.com nově zakoupit singleplayerový akční RPG titul Sea Dogs - City of Abandoned Ship. Má pouhých 3,5 GB a poradí si s ním nejnovější verze operačního systému Windows. Nejobávanějším pirátem se můžete stát za 16,77 eur (453 Kč).

Evropská pobočka Segy si zaregistrovala domény ShenmueHD.com a ShenmueRemastered.com. Vypadá to na HD remaster. Aktuálně je ve vývoji Shenmue 3, vyjde na PS4 a PC.

Koncem týdne někdo napadl a zmocnil se oficiálního účtu společnosti Square Enix na Twitteru. Hacker se dostal i na účty některých her, včetně Just Cause, a tropil si legraci z konkurenčních titulů, které pomlouval.

Minecraft nezastavuje, ani nepřibrzďuje. Pokud jste si mysleli, že se zájem o kostičkový svět rychle vytratí, tak je tomu přesně naopak. Nedávno PC verze Minecraftu dosáhly na více než 25 milionů prodaných kopií. Včera se za 24 hodin prodalo přes 12 tisíc kusů.

Vývojáři The Division se v týdnu sejdou ze zástupci komunity (tzv. Elite Task Force), aby diskutovali o změnách, Dark Zone a nových funkcích, například žebříčkách. Poté by měl být spuštěn testovací server pro veřejnost.

Říká vám něco jméno Terry Crews? O ničem jiném téměř nemluví komunita okolo hry Overwatch. Tenhle herec za podpory fanoušků žádá Blizzard, aby mohl namluvit postavu pojmenovanou Doomfist. Lidé ho dost podporují a fandí mu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama