Komentář: Quantum Break oficiálně není součástí RCU, ale nic to neznamená
Alan Wake 2 Novinka Komentář: Quantum Break oficiálně není součástí RCU, ale nic to neznamená

Komentář: Quantum Break oficiálně není součástí RCU, ale nic to neznamená

Jan Urbančík

Jan Urbančík

4

Remedy značku použít nemůže, přesto ji do univerza zahrnulo.

Reklama

Před pár dny magazín EW zveřejnil rozhovor s kreativním ředitelem Remedy Samem Lakem, který do detailů rozebral nový trailer na hru Alan Wake 2. Řeč došla samozřejmě i na Mr. Door, coby nově oznámenou postavu, kterou ztvárnil herec David Harewood. "Pan Dveře" byl zmíněn už v Controlu, nicméně propojení jdou ještě dál, neboť postava silně připomíná Martina Hatche z Quantum Breaku. Jak charakterem a vlastnostmi, tak i jménem (Door – dveře, Hatch – poklop). I na to se tedy magazín EW Lakea zeptal a jeho odpověď některé hráče rozhodila:

"Jednoduchá, jasná odpověď je, že z našich předchozích her nejsou Max Payne a Quantum Break součástí Remedy Connected Universe. Nejsou součástí plánů Remedy. Nicméně v čistě spekulativní, tak trochu easter egg rovině, miluju myšlenku umožnit publiku přijít s teoriemi. Nechci je shodit ze stolu. Umožňujeme vytváření otázek a dáváme nápady lidem, kteří si z nich dělají vlastní teorie. Myslím, že to je součástí zábavy."

RCU se (zatím) oficiálně skládá z Alana Wakea a Controlu, a pokud o něm něco víte, asi vás odpověď Lakea nepřekvapila. Nic jiného ostatně ani říct nemohl, neboť Max Payne je v rukou Rockstaru a práva na Quantum Break stále patří Microsoftu. Nic to ale nemění na tom, že se Remedy snaží do RCU zahrnout i tyto hry, byť určitými kličkami.

Vývojáři pro to používají jakési "echa" jednotlivých postav. Nejde o ty samé lidi, ale sdílí prakticky všechny vlastnosti a často i vzhled. Typickým příkladem je Alex Casey, protagonista Alanových knih, který je echo Maxe Paynea. Nejenom, že sdílí jeho vlastnosti, ale v AW2 ho ztvárňuje Sam Lake, jenž propůjčil tvář už Maxu Payneovi v prvním díle této série. Max Payne tedy není přímou součástí RCU, ale pojítka tam definitivně jsou a Remedy si nápady z této série vypůjčuje a zahrnuje je do univerza.

To samé se dá říct u případu Mr. Door, který je skutečně velmi podobný Martinu Hatchovi. Ostatně je docela možné, že by ho i ztvárnil stejný herec, jenže Lance Reddick bohužel v březnu tohoto roku zemřel.

Třetím příkladem je nově potvrzený Tim Breaker. Podle příjmení má sice spíš nějakou souvislost se šerifkou Bright Falls Sarou Breaker a jejím otcem Frankem, bývalým agentem FBC, nicméně podobu mu propůjčil Shawn Ashmore, který ztvárnil hlavního protagonistu Quantum Breaku Jacka Joyce. Zároveň fanoušci poukazují na to, že jde o jednu z dalších slovních hříček od Remedy a jeho jméno může znamenat "time breaker".

To samozřejmě nejsou zdaleka všechna pojítka s Quantum Breakem, více je proberu v chystaných speciálech o RCU. Pointou každopádně je, že ačkoli to Remedy nespecifikuje (a vzhledem k licencím ani nemůže), dělá poměrně zjevná pojítka mezi RCU a hrami jako Max Payne či Quantum Break. Pokud Remedy nezíská zpráva na značky zpět, oficiálního zařazení do univerza se nikdy nedočkáme, propojení nicméně bez problémů funguje i v polooficiální rovině.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama