Nejočekávanější hry roku 2020 podle Zingu
Speciály Článek Nejočekávanější hry roku 2020 podle Zingu

Nejočekávanější hry roku 2020 podle Zingu

Martin Zavřel

Martin Zavřel

35
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC Xbox Xbox One

Na které hry se letos v redakci nejvíc těšíme?

Reklama

Nabízíme přehled her, na které se v redakci letos nejvíce těšíme...

…a rádi si přečteme ty vaše v diskuzi pod článkem.

Martin Zavřel

3. Halo: Infinite (Xbox Series X, X1, PC – datum zatím neupřesněno)

Bohužel si nejsem tak docela jistý, jestli se náhodou nemám víc bát, než těšit. Rozporuplné dojmy z předchozích dvou dílů série od nových tvůrců a nedávné personální změny na tomto projektu naznačují potenciální průšvih. Máloco by mě asi mrzelo tolik, jako kdyby Halo mělo dopadnout podobně třeba Anthemu. Budu tedy předstírat, že ty varovné signály nevidím - a doufat, že dostaneme hru hodnou tohoto slavného jména.

Nejočekávanější hry roku 2020 podle Zingu

2. Resident Evil 3 Remake (PC, PS4 a Xbox One – 3. dubna)

Jak se dalo očekávat, některé hry se budou v seznamech jednotlivých členů redakce opakovat, protože se na ně prostě těšíme skoro všichni.

Jednou z nich je RE3 remake, což je možná trochu nefér vůči zbrusu novým titulům... ale taková je holt realita. Poukazuje to na kvalitu loňského remake dvojky, ale bohužel také na hlad po výpravných hororově-akčních hrách tohoto typu. Kde je další Dead Space? Kde je další Eternal Darkness? A vůbec, kde je Resident Evil 8?

Nejočekávanější hry roku 2020 podle Zingu

1. The Last of Us: Part II (PS4 - 29. května)

Naughty Dog prostě umí a jakákoliv jejich další hra má velkou šanci posunout hranice příběhového vyprávění v herním médiu jako takovém... a přitom být skvělá zábava. První díl této série byl právem nazývám "Občan Kane mezi videohrami" a šlo opravdu o nebývale dospělou hru po všech stránkách, včetně naprosto jedinečného soundtracku, který měl na svědomí Gustavo Santaolalla. Druhý díl sice poněkud zavání feminismem a vysokou mírou brutality, nicméně budeme věřit schopnostem tvůrců tato témata vkusně ukočírovat. Dle jejich předchozího portfolia je dobrá šance, že dostaneme hru s mistrným vypravěčským tempem, vtahující hratelností a nezapomenutelnými postavami, která navíc opět posune technickou laťku videoher.

Nejočekávanější hry roku 2020 podle Zingu

Ondřej Partl

Černí koně: Tell Me Why, Resident Evil 3 – Remake, Werewolf: The Apocalypse – Earthblood, Senua´s Sage: Hellblade II a Ghost of Tsushima

3. Twin Mirror (PC, PS4 a Xbox One – datum zatím neupřesněno)

Mysteriózní příběhy jsou můj šálek kávy a přesně jeden takový má vyprávět i tento titul od tvůrců z francouzského studia Dontnod (Life is Strange, Vampyr a Remember Me). Ujmeme se v něm role Sama Hayese, jenž trpí na rozdvojenou osobnost a jeho druhé já je pěkné kvítko, díky čemuž to má v životě těžké. Jeho situace se ještě více zkomplikuje, když se jednoho dne celý zakrvácený probouzí v motelu ve svém rodném městě a náhle zjišťuje, že trpí těžkým případem amnézie. A právě v onu chvíli by měl započít kolotoč roztodivných událostí, které budou dláždit „hrdinovu“ cestu za pravdou.

Z dostupných informací a videí na mě hra působí až „Lynchovským“ dojmem a asi není náhoda, že ve mně titul velmi evokuje kultovní seriál Twin Peaks (už jen to jméno, že?). Ostatně Twin Mirror bude vycházet epizodicky (stejně jako Life is Strange), takže prostor pro seriálovost tady jistě je.

Držme tedy palce, ať se nejedná o zklamání.

Nejočekávanější hry roku 2020 podle Zingu

2. Ori and the Will of the Wisps (PC a Xbox One – 11. března)

Když v roce 2015 vyšlo Ori and the Blind Forest, ihned jsem se do této skákačky zamiloval. Naprosto pohlcující vizuální zpracování, vynikající hudba, roztomilý a dojímavý příběh, precizně vysoustruhovaná hratelnost a příjemně těžší obtížnost dohromady tvořili naprosto neodolatelnou kombinaci, po jejíž dohrání jste okamžitě vyžadovali nášup v podobě pokračování.

To bylo oznámeno již v roce 2017 na herním veletrhu E3, ale jeho vývojový proces se začal poměrně táhnout, což zapříčinilo to, že se druhého dílu dočkáme až v tomto roce (snad). A ačkoliv těch několik odkladů data vydání vytvořilo pár vrásek na čele, tak i díky novým ukázkám se nemohu zbavit dojmu, že toto pokračování nabídne minimálně stejný zážitek, jaký jsme před téměř pěti lety prožili u jedničky.

Nejočekávanější hry roku 2020 podle Zingu

1. Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 (PC, PS4 a Xbox One – datum zatím neupřesněno)

Tady není o čem. Pořádné upírské RPG v dnešní nabídce jednoduše bolestivě chybí (ostatně jako celkově urban fantasy hry) a hraní původního dílu stále dokola prostě nestačí. Vampyr žízeň sice na chvilku zažehnal (ačkoliv s pachutí krysí krve), ale to je bohužel žalostně málo. Proto na nové Bloodlines čekám jak na smilování boží.

Jednoznačně má nejočekávanější hra roku 2020.

Nejočekávanější hry roku 2020 podle Zingu

Jan Horsinka

3. Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 (PC, PS4 a Xbox One – datum zatím neupřesněno)

Ačkoliv jsem ani předchozí díl Vampire: The Masquerade – Bloodlines ještě nehrál, vím, že jej spousty hráčů považuje za něco ikonického v RPG žánru. A jakožto fanoušek RPG, si nový díl nechci ujít a doufám, že i ten bude v něčem speciální.

Jelikož si nejsem vybranou hrou ale jistý, zmíním ještě nedávno oznámený Resident Evil 3 Remake, který mě také velmi láká.

Kdybych ale věděl, co za hru bude Elden Ring od From Software, asi bych jej měl na této pozici… nebo možná i výš. V tomto případě vlastně níž.

Nejočekávanější hry roku 2020 podle Zingu

2. Dying Light 2 (PC, PS4 a Xbox One – datum zatím neupřesněno)

Na to, jaký jsem posera, jsem si první díl Dying Light velmi užil. Zombie akce z první osoby sice pro mě nezní velmi přijatelně, ale hra byla velmi zábavná a dostala mě tak i k dalším zombie hrám.

Z gameplay videí z druhého dílu jsme viděli spousty vylepšení včetně třeba implementace rozhodnutí, které ovlivní celý svět okolo vás. Není nic, co by mě donutilo o Techlandu pochybovat. Očekávám, že Dying Light 2 bude stejná pecka jako první díl, ne-li lepší.

Nejočekávanější hry roku 2020 podle Zingu

1. Cyberpunk 2077 (Stadia, PC, PS4 a Xbox One – 16. dubna)

Co k této hře říct… Další velké, příběhové RPG v otevřeném světě od CD Projektu RED.

Prodáno.


Ivan Jeziorek

3. Ghost of Tsushima (PS4 – datum zatím neupřesněno)

Když jsem uvažoval, na kterou hru se asi v tomto roce nejvíc těším a ze kterých titulů budu sestavovat svou trojku, Ghost of Tsushima mne vůbec nenapadl. Za tímto titulem totiž stojí studio Sucker Punch Productions, jejichž sérii Infamous jsem totiž nikdy moc nemusel a první informace o hře mi připadaly tak nějak jako "pojďme se svést na vlně oblíbenosti východní kultury". Jenže vizuální stránka se pro mne s každým dalším screenshotem a videem stávala čím dál tím zajímavější, až jsem z ní začínám mít stejný pocit jako při sledování Byousoku 5 Centimeter. Ano přiznávám, i když si spíše zakládám na hratelnosti a vzhled hry je pro mne až podružný, tady se nebojím udělat výjimku.

Trošku se bojím toho otevřeného světa, ale snad bych to jednou mohl překonat a jen doufám, že autoři najdou ten ideální poměr mezi akcí a luxusními prožitky a přiblíží se tak typickým japonským titulům.

Nejočekávanější hry roku 2020 podle Zingu

2. One Piece: Pirate Warriors 4 (PC, PS4, Switch a Xbox One – datum zatím neupřesněno)

Na druhé místo jsem chtěl původně dosadit Cyberpunk od našich polských sousedů, ale uvědomil jsem si, že mne tato hra mne v současné době láká asi jako pokračování série Deus Ex. A protože jsem nedávno opět najel na pravidelné sledování anime One Piece, volba je jasná. Já se prostě hodně těším na čtvrtý díl musou série One Piece: Pirate Warrior.

Na rovinu prozradím, že od něj neočekávám nějaké obrovské změny v herních principech. Nepočítám s nějakými převratnými gameplay novinkami a revolučními featurami. Zároveň se oproti "trojce" nijak nerozrostl soupis mých oblíbených postav, takže určitě budu hrát zase se stejnými charaktery, ale já mám prostě rád tématické musou věci a miluju One Pice. Na této kombinaci nejde ve výsledku nic zkazit.

Nejočekávanější hry roku 2020 podle Zingu

1. Yakuza: Like a Dragon /Ryu Ga Gotoku 7/ (PS4 - Evropské vydání zatím neupřesněno)

Na nové Yakuze mnoha lidem všeobecně vadí změna hlavního hrdiny, RPG prvky a kupa dalších drobností, ale já osobně věřím (i přes pro mne velmi nesympatického Ichibana Kasukeho), že nám studio Rya Ga Gotoku přinese novou naději pro hodiny strávené v objetí členů východních mafií.

Přitom je úplně jedno, jak moc budou lokality okleštěné neviditelnými zdmi, jak moc gumové budou pohyby postav a jak nesmyslné a vtipné budou vedlejší úkoly. Tady jde o něco jiného, co pochopí asi jen milovníci série. Navíc zde máme pořád kupu zábavy díky obrovskému množství miniher. Takže vzhůru do fiktivního tokijského Kamurocha!

Nejočekávanější hry roku 2020 podle Zingu

Denis Růžička

3. Resident Evil 3 Remake (PC, PS4 a Xbox One – 3. dubna)

Vydání remaku druhého dílu série Resident Evil mě jaksi minulo a dostal jsem se k němu až pár dní nazpátek. Po první dohrání jsem hru spustil znovu, abych si ji zahrál v opačném pořadí hrdinů a zapálený opět hltal každou vteřinku. Navíc jsem originál z roku 1998 nehrál a nic neměl vyspoilerované. O to více jsem si užíval samotnou hru. Ta se ihned stala jednou z mých nejoblíbenějších her za rok 2019 a se stejným nadšením již vyhlížím remake třetího dílu, který vychází 3. dubna. Ten pojede na stejném enginu jako předešlý remake, tudíž nás čeká opět nadupaná grafická stránka. V něm se nám ukáže Jill Valentine, Carlos Oliveira, tuny zombíků a ústředním nepřítelem bude monstrum Nemesis. Už se těším na ty problémy s nedostatkem nábojů a léčiv.

Nejočekávanější hry roku 2020 podle Zingu

2. DOOM Eternal (Stadia, PC, PS4 a Xbox One – 20. března)

Brutální řežbu DOOM asi není třeba nikomu představovat. Pokud by se přeci jen našel někdo, kdo o hru nezavadil, v krátkosti by se dala popsat asi nějak takhle. Přijdete, zabijete, odejdete. Již 20. března dorazí DOOM Eternal, tedy pokračování DOOMa z roku 2016. Tentokrát se z vesmírných prostor přesuneme na planetu Zem, která je v plamenech a obklopována hromadami démonů. Osobně se těším na nové mechaniky, démony samotné, zbraně a způsoby zabíjení. Ve všech ohledech by nový DOOM měl být mnohem lepší než jeho předchůdce. Věřím, že půjde přesně o takovou krvavou řežbu, jakou ukazují trailery.

Nejočekávanější hry roku 2020 podle Zingu

1. Cyberpunk 2077 (Stadia, PC, PS4 a Xbox One – 16. dubna)

První teaser trailer vyšel na začátku roku 2013. V tu dobu byl známý pouze název, ale žádné další podrobnosti. Ukázka v tu dobu vypadala vážně famózně. Po více jak šesti letech jsme se dočkali prvního gameplay traileru a po několika dalších zdlouhavých měsících i data vydání. Cyberpunk 2077 vyjde 16. dubna 2020 a jsem vážně zvědavý, co z toho nakonec bude. Přeci jen jde o hru od tvůrců herního Zaklínače, objeví se v ní Keanu Reeves a ještě k tomu půjde o kyberpunkové RPG zasazené do budoucnosti. To stojí určitě alespoň za vyzkoušení. Nicméně, je tu jedna věc, co mě delší dobu vrtá hlavou a asi až do vydání vrtat bude. Lehce se obávám oné grafiky, která působí ve všech cinematic trailerech i obrázkách hezky, ale v posledním gameplay traileru působila o něco mizerněji. Konkrétně se zaměříme v jedné části na Johnnyho Silverhanda, kterého ztvárňuje právě sám Keanu. Jeho tvář a celková stylizace postavy vůbec nevypadá na rok 2020. Dá se polemizovat o tom, že trailery nikdy nepředstavují finální podobu hry, ale přeci jen, ve vývoji je hra dlouho a vydání blízko, tudíž takový rozdíl by to být neměl. Samozřejmě, že nemůžu srovnávat cinematic trailer a samotný gameplay, ale jednoduše vypadá, tak jak vypadá. Doufám, že mě finální podoba hry přesvědčí o opaku. I přes tento nešvar je to pro mě nejočekávanější hra roku.

Nejočekávanější hry roku 2020 podle Zingu

Jakub Marušák

3. Resident Evil 3 (PC, PS4 a Xbox One – 3. dubna)

Jelikož pro mě remake předchozího dílu byl hrou roku 2019, tak mě oznámení pokračování velmi potěšilo. Už začátkem dubna se opět vrhneme do víru (no pun intended) zombie apokalypsy, abychom v kůži ostřílené členky týmu S.T.A.R.S Jill Valentine unikli z Racoon City a přežili setkání s Nemesis. Hra slibuje větší důraz na akci než předchozí díl a bude obsahovat i multiplayerovou složku Resident Evil: Resistance.

Nejočekávanější hry roku 2020 podle Zingu

2. The Last of Us: Part II (PS4 - 29. května)

Pokračování jedné z nejlepších her předchozí generace konzolí je konečně na spadnutí a my se tak už letos na jaře vrátíme společně s Ellie do postapokalyptických Spojených států, sužovaných kanibalistickou nákazou a vražednými nájezdníky. Podle doposud zveřejněných záběrů se můžeme těšit na syrovou, brutální stealth akci s opět velmi velkým důrazem na příběh a vztahy mezi přeživšími. Tato hra bude, stejně jako její předchůdce, podle všech indikátorů labutí písní PS4 a vymáčkne z této konzole absolutní maximum.

 

Nejočekávanější hry roku 2020 podle Zingu

1. Cyberpunk 2077 (Stadia, PC, PS4 a Xbox One – 16. dubna)

První místo je určitě pro většinu z vás velmi nečekané. Borci z CD Projekt RED na Cyberpunk 2077 dělají od dokončení prací na rozšíření Zaklínače 3 a letos v květnu tomu bude již dlouhých 8 let, co došlo k jeho původnímu oznámení. V kůži žoldáka známého pouze jako V se vrhnete do útrob futuristického megaměsta Night City a bude jen na vás, jestli se stanete poslíčkem pro jednu z mocných korporací, hrdinou lidí žijících na okraji společnosti a nebo se budete pohybovat někde na pomezí. Hra, kterou tentokrát budete hrát z pohledu vlastních očí, slibuje absolutní možnost svobody a velkou dávku znovuhratelnosti. To vše od vývojářů známých pro svá pro-hráčská rozhodnutí a dlouhou podporu svých titulů. Jakožto fanoušek Ghost in the Shell a cyberpunku obecně nemůžu tento titul umístit jinam, než na absolutní vrchol mých očekávaných her.

Nejočekávanější hry roku 2020 podle Zingu

Hry si můžete objednat na Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama