Novinky na japonské herní scéně – 29. a 30. týden
Novinka Novinky na japonské herní scéně – 29. a 30. týden

Novinky na japonské herní scéně – 29. a 30. týden

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

72

Pojďte se podívat na oznámení, ke kterým došlo v Japonsku v posledních dvou týdnech.

Reklama

Za uplynulé dva týdny došlo v zemi vycházejícího slunce k několika oznámením nových titulů, DLC nebo odsunutí vydání. Pokud vám některé z těchto informací unikly, nabízíme vám jejich přehled. Jde o několik nových portů starších titulů, ale najde se zde i pokračování série Zero Escape, lákání na nový titul od tri-Ace, nové DLC pro taneční Personu 4, případně nový spin-off série Hyperdimension Neptunia.

Spike Chunsoft a tri-Ace

Nové číslo časopisu Famitsu, které vyjde tento týden, má odhalit nové RPG od společnosti Spike Chunsoft. V souvislosti s touto informací byl ve čtvrtek 23. července spuštěn provoz internetových stránek s odpočtem.

Podle dostupných informací to vypadá, že nové RPG bude vyvíjet studio tri-Ace, stojící za titulem Star Ocean. Konec odpočítávání vždy odhalí další klíčové slovo a prozatím víme jen to, že půjde o "side-view RPG". A ať už to znamená cokoli, více se dovíme tento týden.

Dengeki Bunko: Fighting Climax Ignition

Dále společnost Sega oznámila datum spuštění provozu automatů s novou bojovkou Dengeki Bunko: Fighting Climax Ignition. V japonských arkádových hernách se objeví 28. července. Vývoj hry mají na svědomí Ecole a French-Bread a tato vylepšená verze přidává k původní bojovce nové postavy Quenser Barbotage (z Heavy Object) a Emi Yusu (z The Devil is a Part-Timer), dále nové bojové systémy a upravila vyváženost mezi již dříve obsaženými charaktery.

Persona 4: Dancing All Night

Vydavatelská společnost Atlus oznámila nový stahovatelný obsah pro taneční hru Persona 4: Dancing All Night. V polovině srpna se v Japonsku do hry připojí i Hatsune Miku. Využitelná bude díky nové skladby Heaven feat. Hatsune Miku (ATOLS Remix).

Tokyo Ghoul: Jail

Vydavatel Bandai Namco oznámil datum startu prodeje hry Tokyo Ghoul: Jail. V Japonsku tak tato videoherní verze velmi úspěšné mangy a anime vychází pro PS Vitu 1. října za cenu 5690 jenů (asi 1200 Kč).

Chystaná adventura sleduje zcela nový příběh a nejde tak o přímou adaptaci. Hlavním hrdinou je nový ghůl Rio, jehož vzhled navrhl sám autor vzhledu postav z Tokyo Ghoul, umělec Sui Ishida. Při samotném hraní budou vaše rozhodnutí utvářet prostředí a také způsob, jakým se k vám původní protagonisté série, jako Kaneki, Tohka a Kotaro, budou chovat, jak často se s nimi budete setkávat a také ovlivní celkový konec hry.

Digimon World: Next Order

Společnost Bandai Namco také spustila provoz oficiálních teaser internetových stránek ke své nově ohlášené digimonní hře, určené pro kapesní konzoli PS Vita. Na stránkách pro Digimon World: Next Order toho ale moc nenajdete. Vidět můžete stěžejní umělecké dílo, loga, novinky, odkazy na Twitter a specifikace hry. Digimon World: Next Order má v Japonsku vyjít v roce 2016.

Hyperdimension Neptunia Victory II

Po náznaku na Twitteru minulý týden, potvrdil časopis Dengeki PlayStation přidání postavy Nitroplus-chan do hry Hyperdimension Neptunia Victory II. Jde tak o další personifikaci společnosti pro další hru. Nitroplus-chan má klidnou a chladnou osobnost. Zároveň je roztomilá a tak trochu šílená. Procestovala již mnoho zemí a se svým dlouhým mečem v ruce pokračuje každý den v boji, aby svět Gamindustri zbavila zla.

V souvislosti s touto zprávou časopis potvrdil i dvě nové postavy pro Extreme Dimension Tag Blanc + Neptune VS Zombie Army, která má vyjít na PS Vitu. Jde o Plutii a Peashy.

Yoru no Nai Kuni

Vydavatel her, společnost Gust Corporation bohužel musela oznámit odklad vydání hry Yoru no Nai Kuni. Původně se na trhu měla objevit už 27. srpna, ale nakonec v Japonsku vyjde až 17. září ve verzích pro PlayStation 4, PlayStation 3 a PS Vitu.

Kromě originálních témat pro PlayStation platformu bude první náklad kopií tohoto akčního RPG obsahovat také kód pro stáhnutí speciálního démona Gust-chan, kterého můžete znát ze série Hyperdimension Neptunia.

Gal Gunvolt

Studio Inti Create oznámilo přípravu vydání hry Gal Gunvolt. Podle prvních informací má jít o port původně 3DS hry jménem Mighty Gunvolt pro PlayStation 4 a PS Vitu. Tato 8-bitová 2D akční hra má v Japonsku vyjít 6. srpna za cenu 500 jenů a to pouze digitálně.

Hra byla poprvé odhalena prostřednictvím oznámení line-upu akce Cross News Midsummer Game Experience Gathering, konané v Akihabaře letos 20. července. Kromě Gal Gunvoltu by zde měly být v hratelné podobě prezentovány také hry Gal Gunvolt, Gal Gun: Double Peace, Mighty No. 9, The Witch and the Hundred Knight Revival a Ray Gigant.

Hero Must Die

Hero Must Die je RPG od Shojiho Masudy (designéra hry Oreshika), vyvinuté studiem G Mode pro mobilní telefony. Hra sice vyšla již v roce 2007, ale nejnovější vydání Famitsu odhalilo přípravu kompletního remaku pro PS Vita pod záštitou Nippon Ichi Software. Titul vyjde v Japonsku 15. února 2016 za 5980 jenů v krabicové a za 4762 jenů v digitální podobě. Remake bude obsahovat nové postavy a nové scénáře.

Hlavní hrdina hry Must Die má před sebou jen pět dnů života. Tento čas mu byl určen po souboji s králem démonů, kterého se mu podařilo zabít. Ale po porážce krále démonů není všemu konec a svět stále čelí řadě problémů. Proto náš hrdina získal dalších pět dní k životu. Hráči se tak mohou vrhnout do velkého množství různých akcí, které ale vedou k různým zakončením hry.

Zero Escape Volume 3

Společnost Aksys Games oznámila přípravu titulu Zero Escape Volume 3 pro konzole PS Vita a 3DS. Vyjít má někdy v létě 2016 a slibuje, že uvidíme známé tváře, plně nadabované filmové sekvence a několik možných konců. Navíc tvůrci oznámili, že bude na výběr japonský i anglický dabing postav a budete řešit hádanky, které "budou mít zásadní vliv na vaše přežití".

Na posledním Anime Expu pak režisér Kotaro Uchikoshi oznámil další podrobnosti tohoto pokračování a představil první artwork. Ocitnete se se skupinou lidí v pasti, uzavřeni opět v Mars Mission Test Site. Jde o zařízení, které má testovat logistiku kolonie žijící na Marsu. Kromě toho se zaměřuje také na psychologii a možné změny vztahů, které mohou v této skupině lidí jejich vzájemnou interakcí vzniknout.

Hyperdimension War Neptunia VS Sega Hard Girls: Dream Fusion Special

Compile Heart si svou sérii Hyperdimension Neptunia opatruje a stále vydává nové díly a spin-offy. Nyní byly spuštěny oficiální teaser stránky hry Hyperdimension War Neptunia VS Sega Hard Girls: Dream Fusion Special. Ty ale v současné době nabízí jen několik hlavních obrázků, loga a upozornění, že se vše podstatné dovíme v novém čísle Dengeki PlayStation.

Toto nové RPG spojuje populární procesory v podobě hrdinek série Hyperdimension Neptunia s takzvanými Sega Hardware Girls. Hlavní dvojkou jsou pak IF (dabing Kana Ueda) a zbrusu nová postava Sega Hatsumi (dabing Emi Nitta), které spilu budou cestovat časem i prostorem a prožijí "velké dobrodružství".

Série Seraph of

Vydavatelská společnost Bandai Namco zahájila nově provoz oficiálních internetových stránek dvojice připravovaných her série Seraph of. Tou první je Seraph of the End: The Origin of Fate a půjde zde o taktickou bitevní akci s dramatickými zvraty, připravovanou pro kapesní konzoli PS Vita podle manga a anime série.

Tou druhou je pak Seraph of the End: Bloody Blade. Podle oficiálních teaser stránek má jít o vojenské, defenzivní RPG pro chytré telefony. Titul nebude placený a využije oblíbený (i neoblíbený) koncept free-to-play. Obě hry mají v Japonsku vyjít ještě tento rok.

Punch Line

Společnost 5pb. spustila provoz internetových stránek připravované hry Punch Line. Ta vychází v Japonsku pro PlayStation 4 a PS Vitu letos v zimě. Tato adventura je hustě protkána různými hádankami a těžkými logickými úkoly. Budete zde navštěvovat pokoje dívek a hledat ve 3D prostředí knihu Nandala Gandala. Přitom si můžete v místnosti vybrat určitý bod, kde se pokusíte vyvolat nebo vytvořit určitý vtípek.

Pokud je váš žert je úspěšný a vy díky tomu postoupíte o úroveň výš, objeví se Chiranosuke a příběh posune o kus dále. A právě příběhová linie a jednotlivé záhady budou jiné, než jaké byly v anime. Navíc vás čeká větší množství různých konců. Scénář má na starosti Kotaro Uchikoshi a k 12 epizodám anime pak přidává dalších 10 dílů. Navíc bude mít druhá polovina hry mít zcela odlišné mechanismy než její první část (fanoušci anime budou vědět proč).

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama