Počet herních studií v Německu se za tři roky zvýšil skoro o polovinu
Novinka Počet herních studií v Německu se za tři roky zvýšil skoro o polovinu

Počet herních studií v Německu se za tři roky zvýšil skoro o polovinu

Filip Svoboda

Filip Svoboda

13

Zafungovaly dotace, v Česku na ně vývojáři stále čekají.

Reklama

Německý herní průmysl hlásí výrazný nárůst počtu herních studií a zaměstnanců. Celkem uvádí naši západní sousedi 908 týmů, což je o 15,5 % víc než loni a jde dokonce 46% nárůst oproti roku 2020. Právě před třemi lety odstartovala německá vláda systém dotací do herního průmyslu.

O 7 % meziročně vzrostl počet zaměstnanců v německém herním průmyslu a celkem v posledním roce zaměstnávala herní studia a další podobná pracoviště v Německu 30 000 lidí.

Dotace z německého fondu pro videohry, který funguje od roku 2020, mohou vývojářům zajistit až polovinu veškerých nákladů na vývoj. V současnosti dává vláda do fondu 70 milionů euro, podle Německé asociace videoherního průmyslu by se částka měla zvednout na 125 milionů.

Čeští vývojáři mezitím na podobné vyčlenění financí stále čekají. Dočkat by se mohli například v rámci dlouho plánovaného rozšíření fondu kinematografie. Rostoucímu odvětví se nedostává lidí. V posledních letech alespoň vznikají vysokoškolské obory, například navazující magisterské studium herního designu na pražské FAMU.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama