Shadwen od tvůrců Trine v květnu na PC a PS4
Shadwen Novinka Shadwen od tvůrců Trine v květnu na PC a PS4

Shadwen od tvůrců Trine v květnu na PC a PS4

Michal Burian

Michal Burian

3

Cena bude příjemných 15 dolarů/euro.

Reklama

Nová stealth hra Shadwen od tvůrců Trine vyjde někdy během května letošního roku na PC a konzoli PlayStation 4. Studio Frozenbyte dodrží slib a bude hru prodávat za maximálně 15 dolarů/euro pro PC, tedy za částku, kterou si vybojovali hráči v netradiční výzvě: měli jste si zahrát PC demo a nahrát společně s dalšími hráči co největší skóre. PS4 verze bude asi o něco dražší, v závislosti na tom, kde ji koupíte.

Shadwen je stealth akční hra, kde platí jediné pravidlo: musíte zůstat neviditelné. V opačném případě vás nemilosrdné stráže eliminují. Pokud jste se teď zděsili, tak k dispozici budete mít schopnost, která vám umožní manipulovat s časem. Díky tomu bude váš úkol o něco snadnější, ale přesto nebude jednoduchý. Musíte totiž zabít krále.

Nejprve se však budete muset ke králi dostat, což nebude nic jednoduché. Naštěstí se můžeme skrývat ve stínu a překvapit stráže v moment, kdy to nejméně čekají. Konfrontaci se budete moci pochopitelně vyhnout, což Frozenbyte doporučují. Když se dostanete do problému, pomůže vám manipulace s časem. Právě čas bude hrát důležitou roli v celé hře. Budete ho moci kdykoliv zastavit, třeba i uprostřed pohybu, při skoku nebo těsně předtím než vás stráže uvidí. Pečlivé přetáčení času a jeho manipulace ovlivní vaše minulé i současné kroky. Díky tomu můžete získat výhodu nad strážemi. Ve svůj prospěch využijete i prostředí, které je zasazené do středověké provincie.

Jako další přijde na řadu fyzika a vaše lano. Těžké předměty budete moci dostat na vhodné místo a poté nechat gravitaci, aby se o vše postarala. Nemusím vám říkat, že sud a další těžké věci mohou snadno spadnout na protivníka. Trine trochu jinak :-)

Více se o Shadwen dočtete v našich dojmech z hraní.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama