Zůstat neviditelný, to bude cesta k zabití krále ve hře Shadwen
Shadwen Novinka Zůstat neviditelný, to bude cesta k zabití krále ve hře Shadwen

Zůstat neviditelný, to bude cesta k zabití krále ve hře Shadwen

Michal Burian

Michal Burian

5

Blíží se nová hra od tvůrců Trine.

Reklama

Příznivci akčních stealth her mají důvod k radosti. Připravovaný počin Shadwen od finského studia Frozenbyte, které nám přineslo sérii Trine, vyjde 17. května za 15 dolarů/euro ve verzích pro PC a PlayStation 4. Nízkou cenu si vybojovali sami hráči v netradiční výzvě: měli jste si zahrát PC demo a nahrát společně s dalšími hráči co největší skóre. PS4 verze bude asi o něco dražší, v závislosti na tom, kde ji koupíte.

Shadwen je zajímavá stealth akce, kde platí jedno jediné pravidlo: musíte zůstat neviditelní. V opačném případě vás odhalí stráže a je dost velká pravděpodobnost, že vás dostanou a eliminují. Musíte se tak skrývat ve stínu a hlavně využívat schopnost manipulovat s časem. Ten budete moci zastavit, třeba uprostřed pohybu, při skoku nebo těsně předtím než vás stráže uvidí. Pečlivé přetáčení času a jeho manipulace ovlivní vaše minulé i současné kroky. Díky tomu můžete získat výhodu nad strážemi. Ve svůj prospěch využijete i prostředí, které je zasazené do středověké provincie.

S časem souvisí i fyzika a vaše lano. Těžké předměty budete moci dostat na vhodné místo a poté nechat gravitaci, aby se o vše postarala. Nemusím vám říkat, že sud a další těžké věci mohou snadno spadnout na protivníka.

Přečtěte si naše dojmy z hraní Shadwen.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama