Vychází Blue Reflection Second Light
Novinka Vychází Blue Reflection Second Light

Vychází Blue Reflection Second Light

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

3
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC

První recenze se povětšinou shodují.

Reklama

Dnes, tedy 9. listopadu, vychází stylové JRPG Blue Reflection Second Light, sledující příběh tří studentek, které se ocitly záhadným způsobem na létající akademii. Jejich řady se časem rozšíří a při průzkumu nového prostředí budou odhalovat svou vnitřní sílu a bojovat s příšerami obývající tuto dimenzi. Pokud vše zvládnou, odhalí její tajemství a dokážou najít cestu domů.

První recenze hry Blue Reflection Second Light jsou vesměs pozitivní a shodují se na tom, že překonává první díl.

Třeba právě italský IGN vysloveně uvádí, že Blue Reflection Second Light dokázal to, co minulá epizoda nedokázala - vyprávět zajímavý příběh s obsazením postav, které působí velmi přesvědčivě. Navíc prý díky lehkým RPG mechanizmům ponechává hra více prostoru pro jejich vývoj a fan-servis je posunut stranou ve prospěch zápletky.

RPG Site dává hře 8 bodů z 10 s tím, že je Blue Reflection Second Light je uvolněným JRPG s několika vylepšeními ve všech oblastech. RPG Fan dává hře celých 90% protože jde o "fantastickou hru, k dnešnímu dni o jednu z nejlepších her od Gustu".

Ale Niche Gamer s 8,5 body z 10 třeba hře ze začátku nevěřili, ale čím více času hře věnujete a prozkoumáváte ji, tím více věcí nacházíte. TechRaptor ohodnotili hru podobně, 8/10 s tím, že dělá spoustu věcí správně a pokud vám nevadí drobné problémy s vyvážením, pak by vás postavy a mechanizmy hry měly zaujmout celou dobu hraní.

Samozřejmě ale najdete i takřka průměrná hodnocení. PlayStation Universe dává "pouze" 6/10 a tvrdí, že je škoda, že Blue Reflection Second Light nedokázala naplnit očekávání. Přestože je prý příběh a vývoj postav dobrý, hru brzdí příliš komplikované bojové mechanizmy, které vlastně střet ztěžují a prodlužují.

Blue Reflection: Second Light vyšla v Japonku pro PlayStation 4 a Switch 21. října a dnes 9. listopadu vychází v Evropě a Severní Americe ve verzích pro PlayStation 4, Switch a přes Steam pro PC. Switch verzi hry můžete koupit v obchodech Xzone.cz a Xzone.sk a naše dojmy z hraní naleznete zde a blízké době se můžete těšit na plnohodnotnou recenzi

Zdroj: Koei Tecmo, OpenCritics

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama