Česká adventura Machinarium vyjde pro Vita
Machinarium Novinka Česká adventura Machinarium vyjde pro Vita

Česká adventura Machinarium vyjde pro Vita

Michal Burian

Michal Burian

6

Ratingová organizace ESRB udělila hodnocení dosud neoznámené PlayStation Vita verzi české adventury Machinarium.

Reklama

Na oficiálních stránkách ESRB se objevila aktualizace platforem, která zmiňuje rating E (+10) i pro verze PlayStation 3 (již potvrzeno) a PS Vita.

Vypadá to tedy, že v brzké době můžeme na PlayStation Store očekávat jak PS3, tak i Vita verzi této point and click adventury od českého nezávislého studia Amanita Design.

Machinarium je grafickým stylem zaměřena na kompletní ruční kresbu. Hráč musí řešit nejrůznější puzzle hádanky a hlavolamy. Puzzly jsou spojeny dohromady v klasickém point and click příběhu.

Největší odklon od klasických postupů je ten, že hráč může používat pouze ty předměty, které jsou v dosahu hráčova avataru. Machinarium je známé tím, že ve hře nepoužívá verbální komunikaci a text.

Veškerá komunikace, která ve hře je, probíhá přes klasické komiksové "bubliny". Jediný text, který se ve hře vyskytuje, je v menu a v úvodní obrazovce s tutoriálem. Hra obsahuje vestavěný dvouúrovňový systém nápovědy. Jednou za level může hráč získat drobnou radu, jak pokračovat v dané oblasti.

Kromě toho má Machinarium také tzv. walkthrough (průvodce hrou), jenž je spuštěn po dohrání vložené, old-schoolové mini-hry. Walkthrough je stejně jako rozhovory zpracován jako soubor nákresů a komiksů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama