Batman: Arkham Origins čerpá inspiraci z komiksů
Batman: Arkham Origins Novinka Batman: Arkham Origins čerpá inspiraci z komiksů

Batman: Arkham Origins čerpá inspiraci z komiksů

Michal Maliarov

Michal Maliarov

13

Warneři odhalili, že se připravovaný díl série Arkhamu inspiruje hned několika komiksovými sériemi o temném rytíři, nejvíce však Legends of the Dark Knight.

Reklama

„Základní inspirací je pro Arkham Origins série komiksů Legends of the Dark Knight,“ řekl kreativní ředitel Eric Holmes v rozhovoru pro GameInformer. „Je to série, co započala v roce 1989 a vracela se v čase, aby odhalila něco více z minulosti a počátků netopýřího muže. Příběhově se odehrává krátce po další sérii jménem Batman: Year One.“

„Legends of the Dark Knight hrálo velmi důležitou roli v celkové mytologii postavy, jelikož je tato série plná „prvních momentů“. Kdykoliv Batman někoho potkal, nebo se setkal s novou hrozbou, jako je třeba jed Venom, bylo to něco nového, nečekaného a nebezpečného.“

Další velkou inspirací je dříve jmenovaná (a značně oblíbená) verze Year One od Franka Millera, a samozřejmě původní tituly od Rocksteady. Arkham Origins zkrátka bude řádně temný a nabídne zajímavé příběhové prvky díky prvním setkáním, což může být rozhodně zajímavé a samozřejmě nostalgické.

Bonusem ke konci je uniklý herní stojan, který podle všeho nechtěně odhalil některé z možných padouchů, jež se v Origins objeví. Již dříve nám bylo řečeno, že se setkáme jak se zcela novými, tak několika dříve známými postavami. Můžeme-li věřit obrázku, nemine nás například Deadshot a Black Mask (jediné oficiálně potvrzené postavy), Bane, Killer Croc, Scarecrow či Joker.

Batman: Arkham Origins zatím vypadá velmi slibně a jediné, z čeho máme oprávněný strach, je změna vývojářů. Na druhou stranu, vzpomeňme si na Halo 4 a fanouškovské hrachy ze studia 343 Industries, které nakonec přineslo trhu nejlepší díl série. Počkejme si.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama