U tvůrců Hitmana se ve velkém propouští a ruší projekty
Novinka U tvůrců Hitmana se ve velkém propouští a ruší projekty

U tvůrců Hitmana se ve velkém propouští a ruší projekty

Michal Burian

Michal Burian

6

Vedení studia IO Interactive propustí polovinu zaměstnanců a zastaví výrobu více projektů. Zaměřit se chtějí na nové AAA hry s Hitmanem.

Reklama

Doba je zlá, trh se radikálně mění a doplácí na to nejeden talentovaný tvůrčí celek. Vydavatelská společnost Square Enix je v poslední době v problémech, což odnáší i dánští vývojáři ze studia IO Interactive, kteří se musejí rozloučit s polovinou svým přátel a do budoucna se zaměřit pouze na AAA hry ze série Hitman. Tým v IO Interactive nově povede Hannes Seifert (bývalý šéf produkce), který bude šéfem celého studia.

Vedení studia jednoduše nechce v této době riskovat s novými, byť radikálními a zajímavými projekty, a raději své naděje vloží do titulu s Agentem 47. Zastavena tak měla být produkce všech nových titulů, což pochopitelně odnáší právě polovina zaměstnanců, která se věnovala dosud neoznámeným hrám.

"Provádíme významné změny v IO Interactive, abychom sladili naše podnikání a přizpůsobili se měnícímu se trhu a náročným požadavkům. Do budoucna se zaměříme na sérii Hitman. V pre-produkční fázi máme nový AAA projekt s Hitmanem," prohlásil zástupce Square Enix.

"Museli jsme učinit nelehké rozhodnutí a zrušit několik projektů a zastavit tak iniciativu v IO. To bude mít dopad téměř na polovinu zaměstnanců studia."

Square Enix závěrem poděkovala všem vývojářům za jejich tvrdou práci a doufá, že je bude moci přemístit na jiné projekty v rámci svých divizí.

Připomeňme, že studio IO Interactive dokončilo v minulém roce Hitman: Absolution a stojí taktéž za sérií Kane & Lynch.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama