DayZ se letos neobjeví v programu Xbox Game Preview
DAYZ Novinka DayZ se letos neobjeví v programu Xbox Game Preview

DayZ se letos neobjeví v programu Xbox Game Preview

Martin Cvrček

Martin Cvrček

22

K vytvoření prvního prototypu konzolové verze pravděpodobně dojde až v prvním čtvrtletí příštího roku. Prioritou je stále PC verze.

Reklama

Na letošní E3 došlo k odhalení programu Xbox Game Preview, který je jakousi obdobou Early Access pro Xbox One. A jednou z her, které mají tento program využít, je DayZ od Bohemia Interactive. Dosud se nevědělo, kdy se DayZ v Xbox Game Preview objeví, prostřednictvím Twitteru Bohemia Interactive ale nyní došlo k definitivnímu potvrzení toho, že letos k vydání vážně nedojde.

Před rokem tvůrci předpokládali, že k vytvoření prvního prototypu konzolové verze dojde ve třetím čtvrtletí letošního roku, ale plány se zjevně změnily a prototyp je očekáván v prvním čtvrtletí roku 2016. To se dalo čekat, od června jsme o DayZ pro konzole koneckonců nic neslyšeli.

Nikde ale není řečeno, jaké platformy by se měl prototyp týkat. Je tedy prakticky jisté, že se plán vztahuje nejen na verzi pro Xbox One, ale i na verzi pro PS4, která je také v plánu. Na PS4 nicméně žádná obdoba Early Access neexistuje.

Tvůrci se v tuto chvíli stále soustředí na dokončení PC verze. Ačkoliv se to možná nezdá, práce pokračují Eugen Harton kupříkladu tvrdí, že se stále pracuje na novém enginu a optimalizaci hry, aby bylo vše ve finální verzi řádně plynulé.

Vliv nedávného vývoje se ale nejspíš v Early Access verzi DayZ ještě nějakou dobu neprojeví, takže nám nezbývá než doufat, že se dílo podaří. Konzolisté by zase měli doufat, že se verze DayZ pro Xbox One a PS4 dočkají dříve než za několik let. Cesta od prototypu k hotové verzi hry bývá dlouhá.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama