Virtuální realita: Oculus Rift stojí 15 tisíc korun
Novinka Virtuální realita: Oculus Rift stojí 15 tisíc korun

Virtuální realita: Oculus Rift stojí 15 tisíc korun

Michal Burian

Michal Burian

116

Nebude to žádná levná sranda. <strong>V eurech dokonce 19 tisíc korun</strong>. <strong>Připravuje se přes 100 her</strong>.

Reklama

Dnes k večeru se na oficiálních stránkách Oculus Rift objevily předobjednávky a tím pádem došlo i k odhalení ceny, která byla do dnešního dne tajemstvím, stejně tak je to u mnohých ostatních, včetně PlayStation VR od Sony. Tam se přepokládá, že cena bude podobná samotné konzoli PS4. Dle Oculusu Riftu to není nic nemožného, ten je totiž v předobjednávkách za 599 dolarů, což je v přepočtu 15 tisíc korun.

Virtuální realita nebude žádná levná sranda. U balení Oculus Rift naleznete headset, senzor, Oculus Remote, kabely, Xbox One ovladač a hry EVE: Valkyrie a Lucky's Tale.

Oculus Rift bude dostupný v březnu/dubnu 2016.

Pokud vám 15 tisíc přijde moc, tak HTC Vive má být ještě dražší.

Aktualizace

Po ceně přicházejí další důležité informace. Pokud jste si říkali, že při ceně 600 dolarů tento headset nikdo nekoupí, tak je tomu jinak. První várka, která je slibovaná na den vydání, byla vyprodaná během pouhých 14 minut. Nevíme, o kolik kusů se jedná.

Druhá zpráva je ještě více šokující, cena v librách byla nastavena na 499, ovšem v eurech to bude až 699, což je velké překvapení. S aktuálním kurzem 27 korun za jedno euro to dělá necelých 19 tisíc korun. To už je pořádná pálka.

K tomu byste měli mít ještě následující doporučenou sestavu:

Grafická karta:: NVIDIA GTX 970 / AMD R9 290 Procesor: Intel i5-4590 Operační paměť: 8 GB+ RAM Výstup: kompatibilní výstup videa HDMI 1.3 Vstup: 3x USB 3.0 porty a 1x USB 2.0 port Operační systém: Windows 7 SP1 64 bit

Ověření, zda váš počítat splňuje požadavky, si můžete ověřit stažením oficiálního nástroje.

Pokud máte strach, že za 19 tisíc korun vám bude headset pro virtuální realitu Oculus Rift ležet doma a nic si na něm nezahrajete, tak je tomu jinak. Ještě v letošním roce má pro Oculus Rift vyjít přes 100 titulů. Přes dvacet z nich připravují Oculus Studios, zatímco zbývající mají na starost ostatní vývojáři.

Jednou z prvních her bude plošinovka Lucky's Tale, vesmírná sci-fi střílečka Eve: Valkyrie, thriller Adrift a spousta dalších, včetně her, které už vyšly. Podpora byla potvrzena u titulů Project Cars, Star Citizen, Stranded Deep nebo Euro Truck Simulator 2.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama