Spekulace: Podle Nikkei končí výroba Wii U v roce 2016
Novinka Spekulace: Podle Nikkei končí výroba Wii U v roce 2016

Spekulace: Podle Nikkei končí výroba Wii U v roce 2016

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

1

Podle novin již některé části výroby ukončily produkci, Nintendo ale zprávu nepotvrdilo.

Reklama

V japonském deníku Nikkei vyšla zpráva, podle které hodlá Nintendo zastavit výrobu konzole Wii U ještě v roce 2016. Navíc prý podle další společnosti, která vyrábí pro Wii U některé díly, již v některých provozech výrobu úplně zastavili.

Zatímco tedy podle zprávy skončí Nintendo výrobu konzole, nové hry jsou pro Wii U nadále ve vývoji.

Zastavením výroby prý Nintendo doufá ve snížení rizika vytvoření zásob a získá tím určitý prostor a může své zdroje soustředit na novou konzoli NX. Tato platforma má být navíc představena již v tomto roce.

Nicméně ať už může tato zpráva znít jakkoli věrohodně, obdržely IT Media komentář přímo od Nintenda, který tuto zprávu popírá. "Nejedná se o žádné oznámení naší společností," uvedlo Nintendo na internetových stránkách. "S výrobou se pokračuje podle plánu, který počítá i s dalším čtvrtletím."

Ve srovnání s předchozí konzolí Wii, nemá Wii U tak populární hry, prodeje jsou malé a Nintendo nepředpokládá, že by ji nadále nějak využívalo. Wii U se přitom začalo prodávat v roce 2012 a za tři roky se jeho celkové prodeje "zastavily" na čísle kolem 13 milionů kusů.

Možným úskalím konzole Wii U bylo její unikátní ovládání a celkový koncept. Vývoj aplikací tak pro tuto platformu vyžaduje čas a větší úsilí a proto se jí vývojáři třetích stran vyhýbali. Využily jej tak pouze menší hry, které ale zase nedokázaly dosáhnout stejného úspěchu konzole jako v případě předchozí generace.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama