PSN účet bude chráněn dvoufázovým ověřováním
Novinka PSN účet bude chráněn dvoufázovým ověřováním

PSN účet bude chráněn dvoufázovým ověřováním

Michal Burian

Michal Burian

7

Kromě uživatelského jména a hesla budeme muset zadat ještě speciální kód.

Reklama

Společnost Sony připravuje lepší zabezpečení PlayStation Network účtů. Stejně jako mnozí jiný, i Sony bude účty chránit dvoufázovým ověřováním. Zatím nevíme, kdy dojde k nasazení nové ochrany, mluvčí Sony pro Polygon pouze uvedl, že podrobnosti budou sdílet později.

Sony potvrdila dvoufázové ověřování den poté, co si toho všiml jeden z uživatelů po aktualizaci PS3 firmwaru na verzi 4.80. Když zadal špatné přihlašovací údaje, systém zobrazil vylepšené zabezpečí. To ale zatím není na PlayStation Network účtech dostupné.

Dvoufázové ověřování znamená, že kromě svého e-mailu (případně uživatelského jména) a hesla budete muset zadat ještě něco. Většinou se používá vygenerovaný kód, který vám okamžitě přijde na e-mail, nebo na mobil formou SMS či přes speciální aplikaci. Tyhle dva způsoby využívá kupříkladu Valve u Steamu. Jakmile se přihlásíte se svým uživatelským jménem a heslem, musíte zadat ještě druhý kód. Právě to má zamezit tomu, aby se někdo naboural na váš účet, jméno a heslo uhodnout může, ale ke speciálnímu kódu by už přístup mít neměl - pokud se vám nenabourá do e-mailu nebo telefonu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama