Square Enix má zájem o pokračování Hitmana
Novinka Square Enix má zájem o pokračování Hitmana

Square Enix má zájem o pokračování Hitmana

Martin Cvrček

Martin Cvrček

6

Jednání s externími investory mají zajistit, že Hitman bude nadále existovat, i když Square Enix prodává studio zodpovědné za vznik celé série.

Reklama

Není to tak dávno, co se společnost Square Enix rozhodla prodat studio IO Interactive, které je zodpovědné zejména za vznik Hitmana. Stále není jasné, jestli se už našel někdo, kdo by IO Interactive, jež bylo nuceno propustit část zaměstnanců, koupil. Dosud se vedly diskuze i ohledně otázky, komu značka Hitman vlastně v tuto chvíli patří a jak to s ní bude do budoucna, zvlášť když v IO Interactive připravovali druhou sérii Hitmana, která by navázala na loňský díl vydávaný po epizodách.

Ať už to s IO Interactive dopadne jakkoliv, vypadá to, že ve Square Enix mají zájem o to, aby Hitman pokračoval. Prezident Square Enix Yosuke Matsuda na konferenci s investory prohlásil:

„Protože je firma (IO Interactive, pozn. redakce) zapojena do vývoje Hitmana a dalších známých titulů, jednáme s případnými externími investory, kteří mohou zaručit, že budou tyto tituly pokračovat.“

Z toho se dá usuzovat, že ve Square Enix stále hledají někoho, kdo by IO Interactive odkoupil a kdo by se zároveň postaral o to, aby Hitman a další značky studia mohly nadále existovat. Stále je to dost zamotaná, nepříliš průhledná situace, ale aspoň máme jasno v tom, že ve Square Enix nechtějí, aby Hitman zmizel z herního světa.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama