20 minut z hraní Life is Strange: Before the Storm
Novinka 20 minut z hraní Life is Strange: Before the Storm

20 minut z hraní Life is Strange: Before the Storm

Martin Cvrček

Martin Cvrček

24

Chloe bohužel nebude mít stejnou dabérku jako v původním Life is Strange a bonusová epizoda Farewell bude skutečně jen pro vlastníky Deluxe edice hry.

Reklama

Tvůrci Life is Strange: Before the Storm, samostatně hratelná minisérie, která slouží jako prequel k původnímu Life is Strange, zveřejnili necelých 20 minut záběrů z hraní. Ty pochází z rozpracované verze hry, přičemž jsou sestříhané ze tří delších pasáží.

Díky záběrům si můžete udělat docela dobrou představu o tom, co vás v Life is Strange: Before the Storm čeká. Bohužel tu ale máme i pár špatných zpráv a jednu z nich se můžete dozvědět i díky videu, přesněji řečeno díky tomu, co v něm uslyšíte, pokud jste hráli Life is Strange.

Dabérka a scénáristka Ashley Burch, která nadabovala Chloe v původní hře, si tuto roli v Before the Storm nezopakuje, protože se účastní stávky dabérů známé pod zkratkovitým názvem SAG-AFTRA. Účelem stávky je ve stručnosti vynutit lepší platové a pracovní podmínky pro dabéry a dabérky v herním průmyslu. Někteří fanoušci tuto skutečnost přirozeně nenesou dobře, protože hlas Chloe byl podobně výrazný jako její charakter a k té postavě zkrátka neodmyslitelně patří. Ashley Burch se však na vývoji stále podílí, minimálně na konzultacích ohledně Chloe.

Další zpráva je bohužel ještě horší. Jak bylo oznámeno při odhalení hry, tvůrci kromě tří základních epizod se souvislým příběhem připravují speciální epizodu nazvanou Farewell. V ní se naposled ujmeme role Max Caulfield, protagonistky původního Life is Strange. Nyní máme potvrzeno, že tento obsah, k jehož vydání dojde po třetí epizodě, bude k dispozici jen těm, kteří si zakoupí Deluxe edici.

K Farewell tedy nebudou mít přístup ti, kteří si zakoupí Season Pass k první epizodě nebo celou sérii naráz. Vývojáři samozřejmě fanoušky ujišťují, že jde pouze o bonus s vlastním příběhem, jenž se odehrává dávno před událostmi Before the Storm. Ti, kteří si pořídí kompletní sérii, budou mít přístup k celému příběhu hry, ale i tak je opravdu smutné vidět, že má někdo zase potřebu upírat hráčům určitý obsah, když si nepřiplatí, zvlášť když se zaměřuje na oblíbenou a důležitou postavu.

Případ Farewell zkrátka zní jako další hnusná, vůči zákazníkům a fanouškům nepřátelská praktika, která je jen dalším z mnoha důvodů, proč by měli hráči kritizovat obchodní praktiky Square Enix. Mnozí se přirozeně obávají, že je Farewell jen obsah vystřižený ze samotné hry, aby byl prodáván jako exkluzivní součást dražší edice.

Ale kdo ví, třeba bude Farewell epizoda tak krátká (nebo tak bezvýznamná či nekvalitní), že nakonec nebude nikoho mrzet, že si nepřiplatil za Deluxe edici. Ta dále zahrnuje všechny tři základní epizody, tři obleky pro Chloe a mód Mixtape, v němž můžete vytvořit playlist licencované hudby použité ve hře.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama