Kolik hráčů zažádalo o vrácení peněz za zakoupení survivalu Rust?
Rust Novinka Kolik hráčů zažádalo o vrácení peněz za zakoupení survivalu Rust?

Kolik hráčů zažádalo o vrácení peněz za zakoupení survivalu Rust?

Michal Burian

Michal Burian

8

Překvapivě to není tak vysoké číslo. Z celkových tržeb jen pár procent.

Reklama

Když na Zingu píšeme o hrách, které jsou již mnoho let v předběžném přístupu, tak se často od vás v komentářích dočteme, že podobné tituly nebudou nikdy dodělané a že byste takovému projektu nedali ani korunu. Najdou se ale hráči, kteří si tyhle kousky užívají plnými doušky, a není jich rozhodně málo.

Tvůrci multiplayerového survivalu Rust odhalili, kolik hráčů zažádalo o vrácení peněz na Steamu. Překvapivě to není tak vysoké číslo. Rust od svého spuštění v Early Access (11. prosince 2013) prodal přes 5,2 milionu kopií. Z tohoto počtu pouhých 329 970 hráčů zažádalo o vrácení peněz, studio Facepunch tak vyplatilo 4 382 032 dolarů. To je pouhých 6 procent z celkových tržeb.

Podle Garryho Newmana hráči ve svých žádostech o vrácení peněz nejčastěji uvádějí, že hra pro ně není zábavná a má špatnou optimalizaci, což je podle vývojářů pochopitelné a vcelku spravedlivé. Rust se postupně vyvíjí, optimalizuje a obohacuje o nový obsah.

Otázkou je, kolik hráčů chtělo vrátit peníze, ale překročilo limit. O refund na Steamu mohou žádat hráči od roku 2015, ale musí tak učinit do dvou týdnů od zakoupení hry a nesmějí odehrát více než dvě hodiny.

Někteří hráči od Rust očekávali zkrátka něco jiného. Jde o online survival, ve kterém se objevíte zcela nahatí a musíte prozkoumávat otevřený svět, nalézt potřebné věci a postupně si vyrobit vybavení a domov. Nejdůležitější je přežít, stejně jako v DayZ od českého studia Bohemia Interactive. Ostatně, Rust je takový hybrid mezi DayZ a Minecraftem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama