PlayStation 4 překonal hranici 63 milionů kusů
Novinka PlayStation 4 překonal hranici 63 milionů kusů

PlayStation 4 překonal hranici 63 milionů kusů

Michal Burian

Michal Burian

23

Společnost Sony může být s odbytem své konzole spokojena. Do obchodů bylo již dodané početné množství PS4.

Reklama

Pokud si někdo myslel, že se PlayStation 4 bude prodávat výrazně hůře, zejména po oznámení mnohem výkonnějšího Xboxu One X od Microsoftu, který vyjde 7. listopadu letošního roku, tak ho vyvede z omylu finanční zpráva Sony. Společnost se pochlubila, že od 1. dubna do 30. června dodala do obchodů 3,3 milionů kusů PS4.

Maloobchodníkům tak bylo celkem prodáno 63,3 milionů kusů. Během červnové E3 v Los Angeles jsme se dozvěděli o 60,4 milionech.

Vraťme se ale zpět. Meziročně totiž počet prodaných kusů obchodům klesl. Během prvního fiskálního čtvrtletí loňského roku to totiž bylo 3,5 milionů PS4. Podle firmy za to může skutečnost, že v tomto období nevydala žádný výrazný titul. Loni to bylo Uncharted 4. Letos dorazil jen Horizon: Zero Dawn, ale ten byl v prodeji již letos v únoru. I přes mírný pokles Sony očekává, že v aktuálním fiskálním roce dodá 18 milionů konzolí PlayStation 4. V roce 2016 to bylo 20 milionů.

Co se finančních výsledků týče, tak divize Sony Game & Network Services se pochlubila meziročním nárůstem tržeb o 5,4 procent, na 348,1 miliardy jenů. Za to může Sony děkovat především PS4 hrám, které se prodávaly lépe, včetně digitálního obsahu. Malinko v tom má prsty také PlayStation VR. V případě virtuální reality ale Sony neposkytla žádná konkrétní čísla, stále tak platí 915 tisíc kusů z února 2017.

Celkové tržby společnosti Sony, včetně her, filmů, televizí, smartphonů a dalších výrobků, vzrostly o 15,2 procent, na 1,8 bilionů jenů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama