Final Fantasy IX vyjde dnes na PS4
Novinka Final Fantasy IX vyjde dnes na PS4

Final Fantasy IX vyjde dnes na PS4

Michal Burian

Michal Burian

Oznámení přímo z tiskové konference PlayStation. <strong>Nově trailer v HD</strong>.

Reklama

Není to tak velké překvapení, o vydání Final Fantasy IX na PlayStation 4 se dlouhou dobu šuškalo, ale fanoušky jistě potěší, že PS4 verze byla dnes ráno na Tokyo Game Show oficiálně oznámena. A co je ještě lepší, na PlayStation Store se začne prodávat již dnes.

Připomeňme, že hra Final Fantasy IX vyšla v roce 2000 (2001 v Evropě) pro první PlayStation a po dospělácky laděné osmičce, která přímo cílila na západní hráče třeba ne-japonským vzhledem postav, znamenala návrat k pohádkovějšímu či více fantasy stylu vyprávění předchozích dílů.

Hráč má k dispozici malou skupinu hrdinů, s níž prozkoumává celý svět Gaia, pojmenovaný po matce přírodě. Pohybuje se po něm v několika rovinách: První je na mapě dobrodružství, kdy cestuje přes kontinent nebo přes moře a překonává ohromné vzdálenosti. Ve druhé prozkoumává hrady, města a jiná místa, ve třetí prozkoumává podzemní kobky, jeskyně a podivné obrovské stromy. A ve čtvrté rovině prozkoumává záhadné objekty a prostory mimo svět Gaia. Při svém putování musí skupina bojovat při náhodně generovaných bitvách na mapě světa nebo prozkoumávání objektů s mnoha monstry. V této skupině však mohou být nanejvýš čtyři členové celé party. Putování je proloženo pohádkovým příběhem, který se později vyvine v krvavou válku a nakonec v boj o zachování samotného světa s vyššími silami.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama