Přiblížení obtížností a New Game Plus v The Evil Within 2
The Evil Within 2 Novinka Přiblížení obtížností a New Game Plus v The Evil Within 2

Přiblížení obtížností a New Game Plus v The Evil Within 2

Martin Cvrček

Martin Cvrček

12

Mimo jiné dojde na obtížnost, která nezahrnuje automatické ukládání ani vylepšování zbraní či postavy a dovoluje manuálně uložit hru jen sedmkrát.

Reklama

Horor The Evil Within 2 vychází už zítra a tvůrci se snaží hráče a fanoušky patřičně připravit na další hororový zážitek. Součástí příprav je i přiblížení nastavení obtížnosti. Jestli vás zajímá hlavně příběh a nenáročný zážitek, můžete si zvolit obtížnost Casual, díky níž nebudete muset řešit třeba správu inventáře. Zdrojů bude dostatek a s nepřáteli se vypořádáte poměrně snadno. Od začátku máte také odemčenou schopnost Bottle Break, díky níž není problém zbavit se nepřítele, který vás chytí, pokud máte v inventáři lahev. Uživatelé gamepadů navíc mohou s touto obtížností využívat asistenci při míření.

Pro ty, kteří chtějí základní hororový zážitek, ale nikoliv kdovíjak drsnou výzvu, je ideální střední obtížnost nazvaná Survival. Musíte dávat větší pozor na správu inventáře a nejspíš nebudete mít dost zdrojů na to, abyste mohli všechny nepřátele jednoduše postřílet. V rámci Survival obtížnosti je doporučeno postupovat pomalu a opatrně, nicméně i zde je v případě nutnosti k dispozici asistence při míření.

Pak je tu Nightmare pro ty, kteří si užívají výzvu, nebo pro zkušené hráče survival hororů. Zdrojů je málo, munici musíte většinou vyrábět, nepřátelé hodně vydrží a k hraní je třeba přistupovat takticky a bez asistence při míření. Obecně je tato obtížnost určena hlavně pro ty, kteří milovali obtížnost prvního dílu. Tentokrát je ale Nightmare odemčena od samého začátku, náročností se pohybuje někde mezi nastavením Survival a Nightmare v prvním díle a je uzpůsobena k tomu, aby s ní bylo možné hru dohrát, aniž byste ji již znali.

Po dohrání The Evil Within 2 na jakoukoliv z těchto obtížností se vám odemkne New Game Plus s možností projít hru znovu a využívat nové obleky a výbavu hlavního hrdiny. Úroveň obtížnosti, na níž jste hru dohráli, má přitom vliv na to, jaké nové věci v New Game Plus dostanete, přičemž by mělo jít hlavně o zbraně. V tomto módu každopádně naleznete větší množství zeleného gelu a zbraňových součástek, abyste mohli lépe vylepšit svou postavu. Věci, na něž narazíte při prvním hraní, může mít dokonce vliv na to, jak bude Sebastian v New Game Plus vypadat.

Odměnou za dohrání hry je také zpřístupnění čtvrté obtížnosti nazvané Classic, která je určená pro ty nejnáročnější hráče. Classic je jako Nightmare, ale musíte se obejít bez automatického ukládání. Když zemřete, odporoučíte se na úvodní obrazovku hry. Možnosti manuálního ukládání jsou také omezené, za celou hru lze uložit postup pouze sedmkrát. Rozlučte se i s možností vylepšovat Sebastiana a jeho zbraně, takže si musíte vystačit s jeho základními parametry a pro přežití moudře využívat každou zbraň a předmět.

Každý si tak zjevně přijde při volbě obtížnosti The Evil Within 2 na své. A jestli si chcete zkrátit čekání na vydání hry, můžete se zaposlouchat do podle mého názoru velmi povedené ústřední skladbyu, jejíž kompletní verze se konečně objevila na YouTube. Jestli je vám song nějak povědomý, možná to bude tím, že jeho zkrácená verze doprovázela první trailer z letošní E3.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama