Lucasfilm připravuje zcela novou filmovou trilogii Star Wars
Novinka Lucasfilm připravuje zcela novou filmovou trilogii Star Wars

Lucasfilm připravuje zcela novou filmovou trilogii Star Wars

Martin Cvrček

Martin Cvrček

22

Zaměří se na dosud neprozkoumanou oblast Star Wars světa a dá se očekávat, že z ní budou dříve či později těžit i nové hry.

Reklama

Vlak jménem Star Wars se jen tak nezastaví. Před několika lety společnost Lucasfilm rozjela plány na novou filmovou trilogii a sérii spin-offů, které začaly s úspěšnými a zároveň kvalitními a oblíbenými filmy Síla se probouzí a Rogue One: Star Wars Story. Letos dorazí osmá epizoda s podtitulem Poslední z Jediů a celou tuhle iniciativu doprovází plně kanonické a často propojené hry, seriály, knihy, komiksy a další média.

Ani zdaleka ale nejde o konečnou. Dnes v noci totiž Lucasfilm oznámil vznik zcela nové filmové trilogie, která nebude navazovat na příběh ságy Skywalkerů, v němž po původní trilogii a prequelech pokračuje aktuální trilogie. Čerstvě oznámená série také slibuje zaměření na nové postavy z koutu galaxie, který ve světě Star Wars dosud nebyl prozkoumán.

Na vše přitom dohlíží Rian Johnson, režisér a scénárista, který má na svědomí právě letošní epizodu Poslední z Jediů. Hlavounům v Lucasfilmu se Johnson očividně zalíbil, přičemž se postará o režii a scénář prvního filmu z této nové trilogie.

Pro nás hráče to samozřejmě znamená další část Star Wars světa, z níž mohou dříve či později čerpat nové hry, které momentálně vznikají hlavně pod dohledem společností EA a Disney. Určitě to nebude v dohledné době. Jednak nová trilogie nemá stanovené datum premiéry, jednak se nacházíme v období, v němž aktuální hry sotva čerpají z filmů Síla se probouzí, Rogue One a Poslední z Jediů. Na využití čehokoliv, s čím Johnson příště přijde, si tak musíme počkat.

Přirozeně už se množí spekulace, že nová trilogie by mohla být inspirovaná aktuálně nekanonickou sérií Knights of the Old Republic, kterou v roce 2003 rozjelo studio BioWare. Fanoušci si kanonizaci a řádné využití éry Staré republiky mimo MMORPG The Old Republic přejí již léta a jsou tu náznaky, že by na to mohlo jednoho dne dojít. Nová trilogie se ale pravděpodobně zaměří na něco jiného, jak naznačují slova o dosud neprozkoumané oblasti Star Wars galaxie.

V tuto chvíli je tak pravděpodobnější možnost, že éru Staré republiky resuscituje další animovaný seriál, na němž se podle všeho také pracuje a který přijde na řadu po skončení seriálu Rebels (Povstalci). Mějme však na paměti, že i v tomto případě jde v zásadě jen o spekulace a přání fanoušků.

A jaké jsou vlastně nadcházející filmové plány? 14. prosince do kin vtrhne Poslední z Jediů od Riana Johnsona a 24. května bude následovat samostatný film Solo: A Star Wars Story. Ten sleduje mládí Hana Sola a po neshodách původních režisérů Phila Lorda a Chrise Millera s Lucasfilmem ho dokončuje režisér Ron Howard. 19. prosince uzavře aktuální šňůru filmů devátá epizoda, kterou měl režírovat Colin Trevorrow. Nakonec se ale dostal do režisérské sesle J. J. Abrams, tvůrce Síla se probouzí. I z těchto filmů budou nepochybně hry dříve či později čerpat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama