Project Lucie je experimentální VR titul od Bohemia Interactive
Novinka Project Lucie je experimentální VR titul od Bohemia Interactive

Project Lucie je experimentální VR titul od Bohemia Interactive

Martin Cvrček

Martin Cvrček

5

Hru o představivosti osmileté dívky, na níž dělá malý a samostatný tým, je možné hrát i s myší a klávesnicí.

Reklama

Zhruba před rokem studio Bohemia Interactive představilo iniciativu Bohemia Incubator, která je určená pro vznik nových experimentálních projektů a prototypů, které obvykle nemají přímý vliv na vývoj Army, DayZ a obecně majoritních titulů studia. Programem Bohemia Incubator prošla již multiplayerová střílečka Argo a sandbox Ylands, který je čerstvě v sekci Early Access na Steamu a o který si s námi můžete zasoutěžit.

Ylands nyní v Bohemia Incubatoru střídá zcela nový projekt, VR titul nazvaný Project Lucie. Jedná se o experimentální titul zaměřený na osmiletou dívku s velkou představivostí, na kreativitu a na řešení puzzlů. Dobrá zpráva je, že Project Lucie je hratelný i s myší a klávesnicí, takže nejde čistě o VR záležitost, ale pro plnohodnotný zážitek je doporučován Oculus Rift s ovladači Touch.

Na hře přitom pracuje malý a samostatný tým o sedmi vývojářích, mezi nimiž jsou i veteráni z předlouhého vývoje Take On Mars. Cílem je mimo jiné začít od začátku s čistým štítem a se zaměřením na virtuální realitu. Více napoví oficiální tisková zpráva:

Ve hře Project Lucie se hráči zhostí role Lucie, osmileté dívky s velkou představivostí, a budou následovat její příběh plněním logických rébusů. Ty však nebudou pouze statickými záležitostmi – budou vás provázet příběhem a ožívat v jeho rámci. Kromě příběhu ve hře bude dostupný rovněž plnohodnotný editor, v němž si budete moci tvořit své vlastní rébusy. Ačkoliv je možné hrát pouze prostřednictvím klávesnice a myši, Project Lucie nabízí plnou podporu Oculus Rift a Touch ovladačů pro maximální ponoření do zážitku ve virtuální realitě. Pre-Alpha verze hry je dostupná právě teď zdarma skrz obchod Bohemia Store.

Project Lucie je třetím titulem, dostupným pod značkou Bohemia Incubator. Tento způsob vydání umožňuje malému, ale velmi odhodlanému týmu v rámci studia Bohemia Interactive otestovat základní herní koncepty a vycizelovat designová rozhodnutí, stejně jako dopilovat technologii, která hru pohání. Jedná se o ideální volbu, díky které si tvůrci mohou otestovat vývoj pro nové platformy a v rámci nových žánrů.

„Project Lucie je ve velmi rané fázi vývoje“, prozradil Laurent Lavigne, vedoucí celého projektu. „Nabízí pouze jeden z mnoha Luciiných příběhů, společně s kreativním sandboxovým a editačním režimem. Doufáme, že tato malá ochutnávka ukáže dostatek prvků, které chystáme pro finální verzi. Jakožto součást služby Bohemia Incubator je naším cílem nabídnout hratelnou ukázku a dozvědět se co nejvíce z hráčských ohlasů.“

Ačkoliv jsou mezi Bohemia Incubatorem a Steam Early Acces jisté podobnosti, klíčovým rozdílovým prvkem je fakt, že hry v Incubatoru mohou být mnohem jednodušší, experimentálnější a ve velmi rané fázi vývoje. Bohemia Interactive se dokonce může rozhodnout pozastavit vývoj neperspektivního titulu. Proto vždy budou hry v rámci Bohemia Incubatoru zcela zdarma (stejně jako Project Lucie). [Konec tiskové zprávy.]

Bezplatnou ochutnávku Projectu Lucie stáhnete přes Bohemia Interactive Store. Nejprve je třeba přihlásit se s vaším účtem Bohemia Interactive nebo se zaregistrovat, následně na stránce hry kliknout na tlačítko LOGIN AND CLAIM, přihlásit se s vaším Steam účtem a následně by se měl Project Lucie objevit ve vaší Steam knihovně.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama