Insurgency: Sandstorm nakonec vyjde bez příběhové kampaně
Insurgency: Sandstorm Novinka Insurgency: Sandstorm nakonec vyjde bez příběhové kampaně

Insurgency: Sandstorm nakonec vyjde bez příběhové kampaně

Martin Cvrček

Martin Cvrček

14

Vývojáři budou o jejím přidání uvažovat po vydání hry, ale momentálně se soustředí na multiplayer.

Reklama

Jedním z lákadel Insurgency: Sandstorm, pokračování populární multiplayerové hardcore střílečky Insurgency, měla být příběhová kampaň. V ní jsme si měli zahrát za ženu jménem Yazidi Kurd, kterou spolu s dalšími lidmi uvězní povstalci, přičemž měla být hratelná v singleplayeru nebo v kooperaci. Postupem času bychom s hlavní hrdinkou unikli z vězení, přidali se ke skupině povstalců a odhalili zásadní skutečnosti, které Yazidi a tři její kolegy pošlou za osobním úkolem.

Na kampaň ale nakonec nedojde, přinejmenším nebude součástí základní hry. Michael Tsarouhas, vedoucí designér hry, zahození kampaně vysvětluje náročným a nákladným vývojem a snahou vydat Sandstorm v letošním roce. Pro vývojáře je momentálně prioritou pořádný kompetitivní a kooperativní multiplayer, který naváže na odkaz původního Insurgency a který ve studiu New World Interactive umí nejlépe.

Tsarouhas však dodává, že i když kampaň nebude součástí hry při vydání, tvůrci o ní mohou později uvažovat. Je tu tedy šance, že na ni časem dojde, bohužel je ale v tuto chvíli stejně možné, že už se k ní v New World Interactive nikdy nevrátí.

Tvůrci navíc potvrdili, že se nesnaží o vyobrazení reálných válečných konfliktů. Sandstorm samozřejmě v moderních válkách nachází nemalou inspiraci, ale samotný konflikt, který hra zahrne, je zcela fiktivní a vývojářům umožňuje větší kreativní svobodu a šanci vyhnout se určitým citlivým tématům. Také usnadňuje zakomponování rozsáhlých úprav vzhledu vojáků, tvorbu dodatečného obsahu nebo modding.

Insurgency: Sandstorm vyjde v průběhu tohoto roku a tentokrát dojde na verzi nejen pro PC, ale i pro PS4 a Xbox One. V plánu je i uzavřená alfaverze na PC, do níž se již můžete přihlásit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama