Nové video z Kingdom Come: Deliverance přibližuje herní prvky a možnosti
KC: Deliverance Novinka Nové video z Kingdom Come: Deliverance přibližuje herní prvky a možnosti

Nové video z Kingdom Come: Deliverance přibližuje herní prvky a možnosti

Martin Cvrček

Martin Cvrček

72

Očekávané RPG od Warhorse Studios konečně dělá dojem hotové hry připravené na vydání.

Reklama

Vydání očekávaného RPG Kingdom Come: Deliverance je už za rohem, což znamená, že marketingová kampaň je i nadále v plném proudu. O tom svědčí i nově zveřejněné gameplay video. To se zaměřuje na hlavní prvky, možnosti a taktiky, které byste si měli osvojit, jestli hodláte při hraní Kingdom Come přežít.

Kromě mnohokrát viděných prvků typu soubojového systému, oblečení založeného na vrstvách, různého řešení různých situací a překrásného prostředí uvidíte i všelijaké maličkosti. Zraněný protivník se kupříkladu může vzdát a je na vás, co s ním v tu chvíli uděláte. A jestli je naopak zraněná vaše postava, je moudré využít obvazy. Ty sice zastaví krvácení, ale ránu nevyléčí. O léčbu se postará spánek, návštěva léčitele, lektvar, který si můžete sami uvařit, a do určité míry jídlo a alkohol.

Napříč herním světem můžete cestovat nejen pěšky, ale i v sedle koně. Kingdom Come: Deliverance zahrnuje hned několik typů koní s odlišnými statistikami a vlastnostmi. Každého koně lze pak vybavit zbrojí nebo postrojem.

Jakmile se setmí, může být správný čas na okrádání nic netušících, v ideálním případě opilých vesničanů a měšťanů. Kupci například nemusí nosit své zboží neustále s sebou, raději ho nechají doma pod zámkem. Při použití správných schopností tak lze ukrást kupci klíč z kapsy a vloupat se na jeho pozemek. V tom vám však mohou bránit hlídací psi, kteří jsou schopní rázem zburcovat okolí. Stačí ale kus flákoty a pes rázem přestává být problém. V samotném domě se můžete pro změnu srazit s najatými strážnými, ale stejně tak se může stát, že usnou, což usnadňuje jejich zneškodnění.

Pozorní musíte být i při páčení zámků. Selhání je dost hlasité a může mít za následek probuzení obyvatel domu, kteří na vás pošlou stráže. Pak máte na výběr boj a pokus o tichý a nenápadný útěk. Likvidace stráže může mít za následek, že už nebudete mít možnost vrátit se do stejného města nebo vesnice, proto je moudřejší se vzdát a pokusit se zachránit si trochu reputace. V takovém případě se možná dokážete ze svízelné situace vymluvit. Je ale rozhodující úroveň schopnosti mluvení, vzhled vaší postavy a její reputace. Jestli selžete, musíte si vybrat mezi vězením nebo zaplacením poplatku.

Závěr nového videa nabízí ukázku řešení jednoho z úkolů, který hráče zavede do Sázavy. Do ní se můžete dostat třeba díky rychlému cestování, které však není alternativou teleportu. Během rychlého cestování čas plyne stejně jako normálně, což má za následek hlad a únavu, stejně tak může na cestě čekat nějaké to nepříjemné překvapení, třeba přepadení bandity.

Celkově dělá video velmi slibný dojem a díky němu Kingdom Come: Deliverance konečně působí jako hotový produkt, který má vyjít za několik týdnů. Nezbývá než doufat, že samotná hra bude podobně přesvědčivá a po všech směrech funkční a vyladěná.

Souhrn informací z Redditu

Autor: Michal "Miky" Burian

Videem dnešní novinka nekončí. Komunita diskuzního fóra Reddit měla možnost PR manažérům položit různé otázky, na které dvojice odpovídala. Díky tomu byly potvrzeny dřívější obavy o podpoře HDR (High Dynamic Range - vysoký dynamický rozsah) s přirozenějšími barvami. Kingdom Come: Deliverance nebude bohužel HDR podporovat a Warhorse o podpoře této funkce neuvažují ani v budoucnu. Podle dřívějších informací je důvod prostý, hra běží na starší verzi CryEnginu, jež HDR také nepodporuje. Jeden z PR manažeru ale tvrdí, že i přes absenci HDR vypadá hra skvěle.

Středověké RPG bez draků a magie by v pozdější době mohlo dostat stále populárnější Photo mód, aby si hráči mohli nafotit zajímavé momenty ze hry, natočit si kameru podle svého a přidat různé efekty.

Rovněž byl potvrzen patch v den vydání. Warhorse zároveň připravují dodatečný obsah, o něm ale v současné době nechtějí mluvit. Místo toho zástupce tvůrčího celku napsal, že Kingdom Come: Deliverance je příběhová hra s více než čtyřmi hodinami cut-scén. Nějaké z nich nemusíte ani vidět, přehrávají se na základě vašich rozhodnutí. „Boj v naší hře je velmi intenzivní a jedinečný. Spolupracovali jsme na něm s profesionální šermíři v našem MoCap studiu. Díky tomu jsou animace skvělé a boj je velmi zábavný.“

Další část se už točila v podstatě kolem dříve zodpovězených otázek. Příběh Kingdom Come: Deliverance se bude skládat z 30 hlavních misí, některé jsou delší, jiné kratší, a 60 vedlejších úkolů a aktivit. Některé questy mají 3 až 5 různých způsobů, jak je můžete splnit/vyřešit. Při tom všem budete ovlivněni denním a nočním cyklem, který je stanoven na 96 minut a bohužel Warhorse neplánují přidat možnost 1:1, tuto možnost nabízí kupříkladu Zaklínač 3. Možná by se o to později mohla postarat komunitní modifikace. Ty mohou být později podporovány a moddeři by mohli zajistit i růst vlasů a vousů hlavního hrdiny. Ve hře totiž nic takového nebude.

Rozhodně nepočítejte s multiplayerem, 1v1 online souboje byly shozeny ze stolu. Pokud se ale budete chtít zúčastnit nějakého souboje, tak ve hře bude jedno nebo dvě místa, kde naleznete menší šermířský turnaj. Jako poslední jsme se dozvěděli o tom, z jakých her si Warhorse brali inspiraci. Jak se dalo očekávat, jde o kultovní klasiky v podobě titulů Oblivion, Ishar, Fallout, Darklands, Skyrim, Zaklínač a Dark Souls.

Kingdom Come: Deliverance na PS4 a Xboxu One poběží v rozlišení 900p, zatímco na PS4 Pro to bude 1080p a 1440p na Xboxu One X. Vše všech případech se bavíme o 30fps. Více jsme o tomto tématu psali zde.

Hra vyjde 13. února, předobjednáte na Xzone.cz a GameExpres.sk.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama