Star Wars: Battlefront 2 čeká nový herní mód a překopání systému postupu
Star Wars: Battlefront 2 Novinka Star Wars: Battlefront 2 čeká nový herní mód a překopání systému postupu

Star Wars: Battlefront 2 čeká nový herní mód a překopání systému postupu

Martin Cvrček

Martin Cvrček

16

Předělaný systém postupu, který je jedním z hlavních problémů hry a terčů kritiky, bude přiblížen v březnu.

Reklama

Minulý týden skončila ve Star Wars: Battlefrontu 2 sezóna spojená s filmem Poslední z Jediů, která přinesla možnost přidat se k jedné ze dvou frakcí, plnění s nimi spojených výzev, různé odměny a hlavně bezplatný dodatečný obsah v čele s mapami, dvojicí hrdinů a rozšířením singleplayerové kampaně. Nyní je tedy nejvyšší čas ptát se, co hru čeká dál, a tak jsme se dočkali zprávy, která letmo nastínila, co vývojáři chystají.

Prioritou tvůrců je nyní překopání systému postupu. Ten je momentálně založený na kupování krabic za herní měnu, z nichž většinou náhodně získáváte karty, kterými vylepšujete herní třídy, hrdiny, vozidla i speciální jednotky. Jedná se o jeden z hlavních terčů kritiky, protože jde o jeden z největších problémů, kterými hra trpí. Současný systém je v mnoha směrech nedotažený, hře příliš neprospívá a navíc je v něm stále cítit dopad mikrotransakcí, které byly ze hry odstraněny v den vydání po masivní vlně odporu vůči loot boxům a pay-to-win praktikám. Podrobnosti o změnách či vylepšení systému postupu bychom se přitom měli dozvědět v průběhu března.

V únoru dorazí do hry nový herní mód nazvaný Jetpack Cargo. Jedná se o jakousi obdobu klasického režimu Capture the Flag, v níž bojuje na každé straně osm hráčů a každý z nich je vybaven jetpackem. Cílem je ukořistit náklad a dostat ho do své základny. Uvedení nového módu, jehož funkční základy byly nedávno nalezeny v souborech hry, má však jeden háček. Jetpack Cargo budete moci hrát jen po omezenou dobu.

Samozřejmostí je pak další sezóna, tedy další várka bezplatného dodatečného obsahu. Stále nevíme, co druhá sezóna nabídne a kdy začne, stále častěji se ale spekuluje o zaměření na Klonové války a přidání Obi-Wana Kenobiho a generála Grievouse. Mnozí také předpokládali, že odhalení nového obsahu je na spadnutí a sezóna začne v řádu několika týdnů, ale tak to možná nebude. Dennis Brännvall, ředitel designu v DICE, na Twitteru prohlásil, že na prvním místě seznamu priorit je překopání systému postupu, přičemž tvůrci chtějí hráče zabavit menšími novinkami (mezi něž jistě patří i Jetpack Cargo), dokud nedojde na větší věci.

Celkově tvůrci slibují zlepšení celkového zážitku ze hry, a to na základě zpětné vazby hráčů, dřívějších chyb a dosavadních poznatků. Mezi ně patří i výsledky první sezóny, které mají ovlivnit plánování dalšího obsahu. Z nich kupříkladu vyplývá, že 58% hráčů se přidalo k Prvnímu řádu a 42% hráčů dalo přednost Odboji. Proto nepřekvapí, že se vítězem sezóny stal První řád. Celkově hráči splnili přes 10 milionů výzev, ale pokud jde o nové hrdiny, Finn byl využíván mnohem více než Phasma.

Star Wars: Battlefront 2 čeká nový herní mód a překopání systému postupu

Zdroj: Oficiální web, Twitter

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama