Star Wars: Battlefront 2 se dočká map z předešlého dílu a rozšíření offline režimu
Star Wars: Battlefront 2 Novinka Star Wars: Battlefront 2 se dočká map z předešlého dílu a rozšíření offline režimu

Star Wars: Battlefront 2 se dočká map z předešlého dílu a rozšíření offline režimu

Martin Cvrček

Martin Cvrček

14

V plánu je také více obsahu na motivy Klonových válek, více map pro vesmírné bitvy či herní mód, který má uspokojit poptávku po Conquestu.

Reklama

V posledních týdnech komunikace tvůrců Star Wars: Battlefrontu 2 s veřejností a komunitou mírně řečeno vázla. To se ale nyní mění díky sérii odpovědí na otázky fanoušků, s nimiž přišel Dennis Brännvall, ředitel designu v DICE, který je považován za nejvstřícnějšího vývojáře s největší šancí zachránit stav Battlefrontu 2 a spasit situaci.

V odpovědích se dočteme například to, že prioritou pro následující měsíce je stále předělání nepovedeného systému postupu. Tvůrci však začínají konečně klást větší důraz i na offline režim. Tím je myšlen Arcade mód, v němž by mělo být díky následujícímu patchi možné bojovat proti botům na všech planetách, které jsou k dispozici v online multiplayeru. Do budoucna je plán takový, že jakmile do hry zavítá další planeta, bude ihned hratelná ve všech klíčových módech, tedy včetně Arcade.

Počítá se i s dalšími novinkami. Vývojáři připravují možnost vybírat zápasy podle éry Star Wars, takže jestli dáváte přednost třeba mapám zasazeným do období původní trilogie, budete moci při hledání zápasu vybrat jen je. První mód, který výběr éry bude podporovat, je Galactic Assault. Těšit se můžeme i na režim Spectator, tedy na sledování ostatních hráčů na serveru, i když momentálně nejde o prioritu, a na režim, který v menu hry odstraní holografický efekt.

Příznivce předešlého dílu pak jistě potěší, že díky následujícím patchům, které mají vycházet jednou měsíčně, se ve hře objeví některé mapy z Battlefrontu z roku 2015. Nedávno se spekulovalo o návratu Bespinu a nyní se zdá, že na něj opravdu dojde. Nových map se dočká i režim Starfigher Assault určený primárně pro vesmírné bitvy, i když Brännvall upozorňuje, že ne všechny nové mapy musí být nutně ve vesmíru.

Samozřejmostí jsou i noví hrdinové, kteří pravděpodobně dorazí jako součást dalších sezón bezplatného dodatečného obsahu. Ty by se měly svou náplní měnit, některé se tedy zaměří spíše na nové hrdiny či mapy a jiné třeba nenabídnou žádné postavy, ale naopak představí další herní módy. Na nich se již pracuje, Brännvall hovoří zejména o návrhu rozsáhlého režimu, ve kterém by měli hráči více svobody než v módu Galactic Assault a který by měl uspokojit častou poptávku po Conquestu viděném v sérii Battlefield i ve starých Battlefrontech od Pandemicu.

Dále je v plánu větší množství obsahu z éry Klonových válek, větší možnosti vizuální úpravy postav, lepší systém hraní s přáteli, větší množství hlasatelů a snad dojde i na zakládání soukromých zápasů, i když ani tahle featura není momentálně prioritou. Dočkat bychom se mohli také online kooperace v Arcade, ačkoliv ta je podle Brännvalla v tuto chvíli hudbou vzdálenější budoucnosti.

Musím však zklamat příznivce singleplayerové kampaně. Žádné další rozšíření se v tuto chvíli nechystá, tvůrci se v rámci offline hraní chtějí zaměřit spíše na rozšíření Arcade režimu. Vývojáři ale Iden milují a Brännvall dodává, že kdo ví, co přinese budoucnost.

Tuto otázku si můžeme pokládat i v případě toho, co přesně bude součástí další várky bezplatného dodatečného obsahu. Nyní ale máme potvrzeno, že dojde na další obsah s tématikou Klonových válek, už měsíce se spekuluje o přidání Obi-Wana Kenobiho a generála Grievouse a aby toho bylo málo, Brännvall na Twitteru letmo hovoří o droidekách. V tomto konkrétním případě jde nejspíš jen o vtípek, ale i tak stále více věcí nasvědčuje tomu, že další sezóna Battlefrontu 2 bude na téma Klonových válek, i když jistí si budeme asi až po oficiálním odhalení.

Zdroj: Oficiální fórum, Twitter

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama