Mikrotransakce ve Star Wars: Battlefrontu 2 zajistí jen kosmetický obsah
Star Wars: Battlefront 2 Novinka Mikrotransakce ve Star Wars: Battlefrontu 2 zajistí jen kosmetický obsah

Mikrotransakce ve Star Wars: Battlefrontu 2 zajistí jen kosmetický obsah

Martin Cvrček

Martin Cvrček

12
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Konečně došlo na přiblížení chystaného překopání systému postupu. Změn je dost a minimálně na papíře zní příznivě a přesně podle představ fanoušků.

Reklama

Už několik měsíců víme, že tvůrci Star Wars: Battlefrontu 2 ze studia DICE chystají významné překopání špatně navržených a mírně řečeno kontroverzních systémů postupu, mikrotransakcí a krabic, které hře uškodily při vydání a které vyvolaly nejednu kauzu spojenou s dopadem loot boxů. Z důvodu velmi špatné komunikace vývojářů a EA s hráči byli fanoušci dlouho nuceni tápat ve tmě a odhadovat, co hodlají v DICE změnit. Mlčení je ale nyní u konce, a tak víme, co hru v blízké době čeká.

Už 21. března se Star Wars: Battlefront 2 dočká významné aktualizace nazvané jednoduše Progression Update, která toho hodlá změnit opravdu dost. V první řadě tu máme fakt, že Star karty vylepšující vlastnosti jednotek a další věci, které ovlivňují hratelnost, bude možné získávat jen a pouze hraním, a to cíleně.

Když budete dostatečně využívat jednotlivé třídy, hrdiny, vozidla, stíhačky nebo podpůrné jednotky, začnete získávat zkušenostní body. A když získáte dostatek zkušenostních bodů, daná jednotka postoupí o úroveň výš, díky čemuž získáte Skill Point. S ním lze následně pro tuto jednotku odemknout nebo vylepšit Star kartu dle vašeho výběru. Výše vámi dosažené úrovně pak určí, jak moc lze danou kartu vylepšit.

Samozřejmě platí, že cokoliv, co jste si již odemkli a zpřístupnili, vám zůstane. Star karty, hrdinové, zbraně, zkrátka cokoliv, co jste si odemkli nebo teprve odemknete před vydáním Progression Updatu, vám nikdo nevezme, i kdybyste po vydání aktualizace nadále nehráli a nepostupovali po úrovních. Po vydání navíc dojde na vypočítání vašich úrovní na základě aktuálního stavu inventáře, takže v rámci nového systému postupu a zkušenostních bodů nebudete začínat od nuly.

A jak je to s nenáviděnými krabicemi? Ty tak úplně nezmizí, ale už v nich nenajdete nic, co by ovlivňovalo hratelnost. Nyní tedy můžete díky krabicím získat kredity nebo různé kosmetické položky, například tanečky (emotes) či vítězné pózy. Krabice přitom získáte za každodenní přihlášení do hry nebo za splnění trvalých výzev (milestones) a časově omezených výzev.

Zmíněné kredity pak bude možné využít při koupi kosmetických skinů pro herní třídy a hrdiny. A zde přichází ke slovu nevyhnutelný návrat mikrotransakcí. Než byly v den vydání odstraněny, platilo, že si za kredity získané hraním nebo za krystaly zakoupené za reálné peníze můžete koupit krabice, díky nimž dostanete náhodný obsah zpravidla ovlivňující hratelnost. Tomu je nyní konec, protože za kredity nebo za krystaly, které bude opět možné zakoupit, si budete moci odemknout právě skiny, které nemají dopad na hratelnost.

První kosmetické položky, které budou tímto způsobem dostupné, mají dorazit brzy, přičemž autoři naznačují třeba skin rodianského vojáka na straně Odboje, což je něco, co není kupříkladu vidět ani v nové filmové trilogii, v níž se klasické rasy Star Wars světa vyskytují jen v minimální míře. Vypadá to tedy, že díky skinům se tvůrci trochu pustí ze řetězu, ale stále budou věrní kánonu ságy.

Tím však změny nekončí. Součástky, díky nimž je momentálně možné vyrábět Star karty, do budoucna zmizí. Jestli nějaké v tuto chvíli máte, brzy dostanete možnost je proměnit na Skill Pointy (40 součástek za jeden Skill Point). Jinými slovy, výroba karet půjde ke všem sithům a nahradí ji již zmíněná možnost odemykat je prostřednictvím Skill Pointů získaných za postup po úrovních během hraní.

Kromě nového systému postupu pak DICE láká i na další patche a obsah, který zahrnuje mimo jiné radikálně odlišné herní módy podobné nedávno přidanému (a nedlouho poté staženému) režimu Jetpack Cargo. O dlouho očekávané druhé sezóně bezplatného dodatečného obsahu ale bohužel stále nevíme nic konkrétního.

Skin pro Luka Skywalkera převzatý z předešlého dílu, který lze aktuálně odemknout splněním tří víkendových výzev. V dalších týdnech budou následovat i zimní skiny pro Leiu Organu a Hana Sola.
Skin pro Luka Skywalkera převzatý z předešlého dílu, který lze aktuálně odemknout splněním tří víkendových výzev. V dalších týdnech budou následovat i zimní skiny pro Leiu Organu a Hana Sola.

Star Wars: Battlefront 2 vyšel 17. listopadu 2017 na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Hru koupíte na Xzone.cz a GameExpres.sk.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama