V Someday You'll Return budeme v moravských lesích pátrat po dceři
Someday You'll Return Novinka V Someday You'll Return budeme v moravských lesích pátrat po dceři

V Someday You'll Return budeme v moravských lesích pátrat po dceři

Michal Burian

Michal Burian

12
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Více než jen obyčejný atmosférický “walking simulator”.

Reklama

Když se řekne česká hra, spousta hráčů okamžitě vykřikne Mafia, Arma, Operation Flashpoint, Hidden & Dangerou, Original War, Vietcong, Posel Smrti, Machinarium, Botanicula, Samorost nebo nejnovější Kingdom Come: Deliverance od Dana Vávry a Warhorse Studios. V naší malé zemi ale vzniká spousta dalších projektů, které se dokážou prosadit i v zahraničí. Jedním z nich bude chtít být psychologický horor Someday You'll Return od nezávislého brněnského studia CBE software. Tenhle tým má za sebou tituly jako J.U.L.I.A., akční puzzle Vampires! nebo Ghost in the Sheet.

Protentokrát si ale vývojáři ukousli mnohem větší sousto. Vžijeme se do Daniela, otce, který pátrá po své dceři Stele. Ta opět utekla z domu, tentokrát ale Daniel cítí, že něco není v pořádku a rozhodne se jí hledat. Pátrání po dceři zavede Daniela hluboko do starých moravských lesů, kde odhalí tajemství, která měla zůstat pohřbena. Hlavní hrdina se do těchto míst nechtěl nikdy vrátit, ale musí. Při svém nelehkém dobrodružství se setká s podivnými lidmi. Možná mu pomohou pochopit, proč dcera tak často utíká z domu.

Autoři se dušují, že Someday You'll Return bude mnohem více než obyčejný atmosférický “walking simulator”. Hráči se mohou těšit na celou řadu in-game mechanik, které jim umožní vytvářet a opravovat různé věci, sbírat přírodní ingredience a používat lektvary k překonání unikátních výzev. Dále nebude chybět interakce s prostředím (lezení na zdi, využívání životního prostředí), smartphone s GPS, baterkou, SMS a telefonováním, hledání stop a karma, jež ovlivní konec hry. Při tom všem se bude střídat den a noc.

Pokud bychom měli hledat nějaké srovnání, tak CBE software zmiňují sérii Silent Hill, Firewatch a Vanishing of Ethan Carter, což jsou hry s velkým důrazem na příběh. Přesně to máme také očekávat od Someday You'll Return.

Someday You'll Return je postavené na technologii Unreal Engine 4 a vyjde v roce 2019 na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama