Doom Eternal nevyjde s editorem SnapMap, podpora moddingu může přijít v budoucnu
DOOM Eternal Novinka Doom Eternal nevyjde s editorem SnapMap, podpora moddingu může přijít v budoucnu

Doom Eternal nevyjde s editorem SnapMap, podpora moddingu může přijít v budoucnu

Martin Cvrček

Martin Cvrček

3
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC Xbox Xbox One

V případě RAGE 2 je situace podobná. Navíc ještě není rozhodnuto, jestli PC verze vyjde jen přes Bethesda.net launcher.

Reklama

Jedním z nejzajímavějších prvků restartu série Doom z roku 2016 byl editor SnapMap, který umožňoval snadnou tvorbu zajímavých uživatelských map napříč všemi platformami. Zpočátku byl sice tento nástroj poměrně omezený a nikdy nedokázal vynahradit skutečnou podporu moddingu, ale přeci jen v něm vznikla řada velmi zajímavých a zábavných počinů. Doom Eternal se však při vydání bude muset bez SnapMapu obejít, jak oznámil Marty Stratton z id Software na QuakeConu. O této změně informoval například server DSOGaming.

Rovněž není zaručeno, že hra bude podporovat modding. Podpory se určitě nedočkáme při vydání, zároveň ale není nic vyloučené a do budoucna je pro modding prostor, už kvůli změnám v technologiích použitých při vývoji. V rámci enginu id Tech 7 je zjevně řada věcí mnohem flexibilnější a podpora moddingu je důležitá i pro vedení id Software. Z toho důvodu nejspíš nepřekvapí, že v případě RAGE 2 od id Software a Avalanche Studios je situace takřka stejná. Při vydání hry se oficiální podpory moddingu nedočkáme, ale v budoucnu by na ni mohlo dojít, jak pro změnu prohlásil Tim Willits v rozhovoru pro PC Gamer.

Ale zpět k Eternalu. Po kauze Falloutu 76 a jeho PC verzi, která bude dostupná jen přes launcher Bethesda.net, se v souvislosti s novým Doomem množí otázky, jestli ho potká stejný osud. Pete Hines z Bethesdy redakci IGN sdělil, že v tomto případě může být situace odlišná. Zatím jednoduše nebylo rozhodnuto, jestli bude Doom Eternal na PC k dostání jen přes Bethesda.net nebo jestli zavítá i na Steam. V případě Falloutu 76 je přitom situace omlouvána snahou tvůrců mít všechny online služby zcela ve svých rukou a být v přímém kontaktu s hráči a zákazníky, čímž má být dosažena nejlepší možná podpora.

Nutno podotknout, že pozdější vydání Falloutu 76 na Steamu očividně není zcela vyloučené, ale při vydání se stávající situace určitě nezmění. Doom Eternal a jakákoliv jiná hra vydávaná Bethesdou na tom však může být jinak. Hines přímo zdůrazňuje, že jediná hra, v jejímž případě byla exkluzivita pro Bethesda.net oznámena, je právě Fallout 76.

DOOM: Eternal předobjednáte na Xzone.cz a GameExpres.sk.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama