Velkolepá bitva ve zničeném Rotterdamu v podání Battlefieldu V
Battlefield V Novinka Velkolepá bitva ve zničeném Rotterdamu v podání Battlefieldu V

Velkolepá bitva ve zničeném Rotterdamu v podání Battlefieldu V

Michal Burian

Michal Burian

26
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Uvidíte dvě nové mapy, spoustu akce, nespočet výbuchů i battle royale mód.

Reklama

U příležitosti veletrhu Gamescom, který vypukne v Kolíně nad Rýnem příští týden, zveřejnila společnost Electronic Arts dynamický gameplay trailer na střílečku Battlefield V. Ve dvouminutovém traileru je vše, co od Battlefieldu čekáte. Spousta akce, výbuchy, hutná atmosféra, používání různých zbraní, letecké nálety, tanky, různá obrněná vozidla atd. Tím hlavním je ale představení nových map. První tvoří bitva o Rotterdam. Druhé největší nizozemské město bylo letecky bombardováno německými leteckými silami během německé invaze. Cílem byla podpora německých vojenských jednotek bojujících ve městě, rozbití odporu a silou donutit nepřítele, aby se vzdal. Druhá mapa je zasazena do pískem a sluncem zalité severní Afriky.

Trailer nekončí logem Battlefieldu V, ale pokračuje další ukázkou, která by měla být z battle royale módu. V něm se bude bitva odehrávat v kruhu, z něhož nebude úniku z důvodu všudypřítomného ohně. Jen se podívejte.

Z historie: Bombardování Rotterdamu, někdy označované jako Rotterdamská blesková válka, bylo letecké bombardování Rotterdamu německými leteckými silami dne 14. května 1940, během německé invaze do Nizozemska ve druhé světové válce. Cílem byla podpora německých vojenských jednotek bojujících ve městě, rozbití holandského odporu a silou donutit Holanďany, aby se vzdali. Ačkoli předcházející vyjednávání měla za následek zastavení palby, nálet se přesto uskutečnil a zničil téměř celé historické centrum města, bylo zabito skoro devět set civilistů a 30000 lidí se ocitlo bez domova. Psychologický a fyzický úspěch bombardování z německé perspektivy vedl vrchní velení letectva (OKW) k hrozbě, že zničí i město Utrecht, pokud se holandská vláda nevzdá. Holanďané kapitulovali druhý den brzy ráno. [Wikipedia]

Nutno podotknout, že trailer vyšel pouhé dva dny poté, co Patrick Söderlund oznámil odchod z Electronic Arts. Söderlund pracoval v EA dlouhých 12 let a byl považován za otce Battlefieldu. Uvidíme, zda tenhle trailer dokáže dostatečně navnadit. Současná očekávání hráčů nejsou moc vysoká a Battlefield V prohrává bitvu v předobjednávkách s Call of Duty: Black Ops 4. Do bitvy těchto dvou sérií se zapletla i westernová akce Red Dead Redemption 2 od Rockstaru. Ta právem strhává velkou pozornost.

Battlefield V vyjde 19. října na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Předobjednáte na Xzone.cz a GameExpres.sk.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama