Potvrzeno: Po Spartě bude ve FIFA 19 i Slavie s Plzní
FIFA 19 Novinka Potvrzeno: Po Spartě bude ve FIFA 19 i Slavie s Plzní

Potvrzeno: Po Spartě bude ve FIFA 19 i Slavie s Plzní

Michal Burian

Michal Burian

14
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC Xbox Xbox One

Na plnohodnotnou ligu si ale musíme ještě počkat, možná za rok.

Reklama

Aktualizace: Minulou neděli přinesl Seznam informaci, že ve FIFA 19 bude kromě Sparty ještě Slavie a Plzeň. Jednotlivé kluby tuto informaci postupně potvrdily na svých oficiálních stránkách, případně na sociálních sítích. Ve FIFA 19 se tak můžeme těšit hned na tři zástupce.

„Jsme ohromně rádi, že se nám s EA Sports povedlo uzavřít tříletý kontrakt a Slavia tak bude součástí světové jedničky na poli fotbalových her. Věříme, že fanoušci to ocení a Slavii provedou úspěšně letošní sezonou Evropské ligy i na počítači nebo herní konzoli,“ uvedl tiskový mluvčí Slavie Michal Býček na portálu Slavia.cz a dodal, že v kontaktu s EA Sports byli od jara. Dle něho nemělo na zařazení Slavie do FIFA 19 vliv, že EA Sports má nově práva na Ligu mistrů a Evropskou ligu. Slavie je navíc jediný český tým v PES 2019.

Potvrzeno: Po Spartě bude ve FIFA 19 i Slavie s Plzní

„Jsme velmi rádi, že se v této hře objevujeme. Je to pro náš klub velmi prestižní záležitost a vnímáme to jako skvělou věc pro naše fanoušky,“ říká tiskový mluvčí klubu Václav Hanzlík. „Jako klub, který bude letos hrát základní skupinu Champions League, se zařazujeme do elitní společnosti i v rámci populární hry. Se společností EA Sports jsme v posledních týdnech úzce spolupracovali na našem začlenění, na podobě hráčů, dresů a všech detailech," dodává.

Potvrzeno: Po Spartě bude ve FIFA 19 i Slavie s Plzní

Původní zpráva (19. srpna): Když společnost Electronic Arts měla před několika lety plán zařadit do své fotbalové série FIFA plnohodnotnou českou ligu, nedohodli se s majiteli práv na částce, kterou by vydavatel hry měl za licenci zaplatit. Dnes je situace obrácená. České kluby by do hry chtěly, ale EA už o ně nemá takový zájem a svaz by musel vývojářům za práci zaplatit. Možná je to z důvodu toho, že od té doby EA odešla z České republiky a náš trh teď řídí z Polska. Naštěstí se i tak řady českých týmů ve FIFA rozrůstají. Loni jsme si mohli v rámci ostatních celků z celého světa zahrát za Spartu. V letošním ročníku si budeme moci vychutnat pikantní derby pražských S v zápasech Sparty proti Slávii. Třetím mužstvem je hvězdná Plzeň, jak zjistil redaktor Seznamu. S Plzní dokonce tvůrci série FIFA řeší vzhled jednotlivých hráčů i jejich hodnocení.

Čtvrtým v pořadí by mohl být Jablonec. „Zatím se nám nikdo neozval, zda budeme ve videohře FIFA. Ale myslím si, že pokud ano, tak si to všechno bude řešit UEFA, na kterou už jsme posílali vzhled dresů a předběžnou soupisku pro evropské poháry,“ vysvětlil mluvčí Jablonce Martin Bergman serveru Seznam.

Daniel Hajný, obchodní a marketingový ředitel Ligové fotbalové asociace prozradil, že výroba jednotlivé ligy do hry něco stojí. „Už to není tak, že by nám společnost EA Sports za licenci platila. Věřím, že bychom se mohli v příštích letech domluvit. Být ve FIFA je pro nás z marketingového hlediska velmi zajímavé, protože cílíme na mladé fanoušky.“

Tak uvidíme, třeba se další, méně úspěšné české kluby, objeví ve hře za rok.

FIFA 19 vychází 28. září 2018 na PC, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch. Fanoušci se mohou těšit na licencovanou Ligu mistrů a Evropskou ligu.

FIFA 19 předobjednáte na Xzone.cz a GameExpres.sk.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama